Babiš oprášil staré téma. „70 000 migrantů!“ Pak šel po Fialovi s Rakušanem

11.07.2023 12:39

MONITORING SÍTÍ Do Itálie letos dorazilo už 70 000 ilegálních uprchlíků, ostrov Lampedusa se hroutí. To jsou slova někdejšího premiéra Andreje Babiše (ANO) k situaci kolem migrace. Připomněl mimo jiné také uprchlické nepokoje ve francouzských ulicích. „To je důsledek i vaší politiky, pane Fialo a Rakušane,“ tvrdí Babiš.

Babiš oprášil staré téma. „70 000 migrantů!“ Pak šel po Fialovi s Rakušanem
Foto: Repro foto CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25766 lidí
„Lampedusa se hroutí. To je ostrov, který je pod Itálií a za 24 hodin tam přistálo 600 letadel a do Itálie tento rok dorazilo 70 tisíc migrantů. Takže ve Francii máme nepokoje. Migrantů. To jsou ti mladí, kteří žijí v těch předměstích Paříže a velkých měst, kde se dnes už policie bojí chodit na kontroly. A tady na Lampeduse za posledné tři dny přistálo přes 4000 lidí. To je jenom důsledek toho pozvání, na kterém se pan Fiala, pan Rakušan podílejí. Ano. Oni taky říkají: Přijďte do Evropy. Pašeráci, organizujte to, kasírujte ty ilegální migranty, aby jich bylo co nejvíce,“ řekl Babiš.

„Takže ten ostrov je přeplněný, kolabuje a teď ty lidi, místo toho, aby je odvezli nazpátek tak, jak to dělá Austrálie, tak je převážejí na Sicílii a samozřejmě odtud poputují do Evropy. A nemyslete si, že Českou republiku obejdou. Ne. Zatím je to tranzit. Ale když Německo bude plné, tak co se stane? Samozřejmě, zůstanou u nás. Drzé neziskovky, které jsou někdy i součástí tohoto organizovaného zločinu, žalují italskou vládu, že ty ilegálné uprchlíky vozí loděmi daleko. Já říkám: Nemají vyplout,“ zdůraznil Babiš.

„Evropa není nafukovací, máme se postarat o ty lidi tam, odkud přišli. V Sýrii, v Libyi, v Tunisku, a tak dále. Za to jsme bojovali, za to jsme dali peníze, ale zkrátka Evropa selhává a je to kvóta. 30 tisíc je kvóta. Takže pokud za tento rok jenom do Itálie přišlo 70 tisíc a minulý rok to bylo celkem do Evropy 846 tisíc, tak klidně to může být milion. Tak jsem potom zvědav na pana premiéra a pana Rakušana, co budou říkat,“ zakončil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Klidně vsadím fialovou a rakouskou hlavu na špalek, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseYarmil Volny , 11.07.2023 12:50:45
ohledně přínosu kulturního a ekonomického čemuž tito dva superskvěle a dokonale rozumějí.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…