Babiš připomněl, jak zásadně změnil poměry v této zemi. Mnoha lidem prý šlápl na kuří oko, tak si teď platí různé servery

25.07.2020 10:16

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve svém rozhovoru pro Novinky.cz mimo jiné zastal ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO). A hovořil i o tom, proč je v politice.

Babiš připomněl, jak zásadně změnil poměry v této zemi. Mnoha lidem prý šlápl na kuří oko, tak si teď platí různé servery
Foto: repro FB, tan
Popisek: Andrej Babiš

Úvodem rozhovoru Babiš apeloval na občany, aby kvůli koronavirové pandemii byli zodpovědní.

„Mám pocit, že tak jak jsme na začátku byli strašně disciplinovaní, nosili jsme roušky, tak teď jdeme do druhého extrému, kdy si kdekdo myslí, že je už všechno za námi. To není pravda a my musíme pořád v prvé řadě chránit starší osoby a nemocné, kteří jsou ohrožení. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch nyní připravuje semafor podle krajů, který bude na každý týden stanovovat opatření v příslušném kraji, nošení roušek, omezení počtu lidí na hromadných akcích a další,“ poznamenal Babiš, s tím, že se rozhodně nebude dělat žádné plošné opatření ekonomického charakteru.

Následně přišla řeč na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) a na to, že často zní apel, aby odstoupil, protože nezvládá situaci. Sám Babiš ho odvolat nehodlá.

„Ministr se koronaviru věnuje, ale je v těžké pozici, protože všechny krajské hygieny jsou kvazi nezávislé, mají třeba i vlastní IT, právníka. Každá hygiena si jede po svém a historicky je to špatně nastaveno. Hlavní hygienička je taky nezávislá. Takže ministr má sice politickou odpovědnost, ale přitom nemůže nějak zásadně rozhodovat. To je špatně, a proto by se měl urychleně udělat zákon, kde se to sjednotí a řídil by to hlavní hygienik,“ sdělil Babiš. 

A samozřejmě se hovořilo i o tom, jak si na sociálních sítích dělají lidé legraci z toho, že Babiš ani jeho vicepremiér Havlíček skoro podle svých slov nepotřebují spát.

„Samozřejmě že potřebujeme spát. Víte, sleduji s pobavením, jak někdo říká, že jsem nějaký marketingový produkt. Já si ale myslím, že už mám vcelku dobrý cit na to, o čem budou lidi mluvit, když něco udělám a zveřejním to na sociálních sítích. Ono to funguje, ti lidé o tom pak mluví, až se divím, jak je to vždycky dokáže vyhecovat a jak se předhánějí v reakcích. Faktem ale je, že pan Havlíček je extrémně pracovitý člověk a vstává dřív než já. A s tím spaním to je prostě nadsázka,“ uvedl. 

Závěrem pak Babiš hovořil o tom, proč šel do politiky a co jej v ní drží.

„Do politiky jsem šel, abych změnil poměry v naší zemi, a ty jsem zásadně změnil. Takže mě to nestraší,“ sdělil Babiš, s tím, že v politice být nemusí. „Je tady ale skupina, která nesnáší Babiše, servery, které stále hledají nějakou senzaci nebo problém. Platí je moji nepřátelé a lidi, kterým jsem šlápnul na kuří oko, protože jsem hájil zájmy státu. Já se k tomu ani nemám jak vyjádřit. Když jsem ale šel do politiky, tak všichni věděli, že mám nějaké firmy. Potom jsem se vzdal jejich vedení. To jim vadilo, tak přijali zákon lex Babiš, a tak jsem je vložil do fondů,“ sdělil s tím, že rozhodně nevnímá jako strašák před volbami spor ohledně jeho svěřenských fondů, který stále není dořešen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …