Babiš šokoval, pokud jde o jeho vlastní budoucnost

29.11.2023 14:24

Předseda hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš tvrdí, že se po volbách do Poslanecké sněmovny na podzim 2025 nestane premiérem. Babiš uvažuje, že zůstane předsedou hnutí, ale premiérem by prý v případě volebního úspěchu byl Karel Havlíček. Babiš také uvedl, že když ho už hnutí nebude potřebovat, rád se vrátí k podnikání.

Babiš šokoval, pokud jde o jeho vlastní budoucnost
Foto: Archiv AB
Popisek: Andrej Babiš

Babiš v rozhovoru pro podcast Chuť moci zopakoval, že vstup do politiky byl jeho největším životním omylem. „Pokud bych to býval věděl, co to všechno přinese, tak bych do toho nikdy nešel. Na druhou stranu jsem se snažil, nezištně, i když tomu málokdo věří, dělat maximum pro naši zemi a měli jsme i konkrétní výsledky. Ale je to pestrý život a poznal jsem, jak fungují ti mocní světa, ale opakuju, že to beru jako velkou chybu,“ prohlásil Babiš.

I proto se prý Babiš chystá navrátit k podnikání, ačkoliv zatím ho prý tato země i hnutí ANO potřebuje. „Chtěl bych se určitě někdy vrátit k podnikání, ale záleží mi na osudu naší země, a tím, že mě ta země přijala, když jsem sem přišel po rozdělení Československa a záleží mi tom, aby se tady třeba dalo podnikat, což tato vláda absolutně nedělá,“ uvedl Babiš.

„Já pokračuju, protože hnutí ANO mě potřebuje, já jsem rád, že to hnutí nezaniklo a je plné skvělých lidí, jsou tam lidé jako Karel Havlíček, Alena Schillerová, Klára Dostálová a další. Pokud zjistím, že mě to hnutí nepotřebuje, určitě se vrátím k podnikání,“ ujistil expremiér s tím, že nyní čekají republiku důležité volby.

„Teď nás čekají strašně důležité volby, evropské volby, tam se poprvé ukáže, kolik máme těch procent, já těm procentům moc nevěřím, spíš si myslím, že to někdo píše naschvál, aby vyděsil tu pětikoalici. No u těchto voleb se poprvé od sněmovních voleb ukážou opravdu ty preference,“ uvedl Babiš.

Babiš se poté vsadil s moderátorem, že v prosinci roku 2025 nebude premiérem. „Hned po volbách v roce 2025, já určitě budu kandidovat v nějakém kraji, vyjedu s tím obytňákem mezi lidi, protože já mám lidi rád, ale po volbách v roce 2025 nebudu premiér, to tak vidím. Protože Karel Havlíček bude dobrý premiér, ale lidi rozhodnou,“ uvedl Babiš, že by ale v té době mohl zůstat předsedou hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

já to panu babišovi schvaluji, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 29.11.2023 14:51:13
nemá vůbec zapotřebí nechat se urážet nevděčnými občany a vláčet nenávistnými médii. Pro republiku udělal mnoho dobrého, dokázak, že řídit stát umí, státním financím rozumí, je empatický ke všem vrstvám občanů. Já jsem se měl za jeho vlády nejlépe od převratu. Nyní si pan babiš zaslouží odpočinek s rodinou a může úspěšně podnikat nejen v čr ale kdekoliv v evropě nebo na světě. Přeji všechno dobré a děkuji, že čechům ukázal, že mohou žít i lépe když stát vede schopný politik. V tomto státě zatím vládne závist a nenávist.

|  15 |  2

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…