Bárta: Kalousek se snaží zvýšit šance posttopolánkovské ODS

24.09.2011 19:10

Ministr financí Miroslav Kalousek, který má v poslední době problém udržet nervy na uzdě, mimo jiné prohlásil, že Petr Nečas je premiérem z vůle kmotrů. Podle šéfa poslanců Věcí veřejných Víta Bárty se tím Kalousek snaží zvýšit šance "posttopolánkovské" části ODS před kongresem strany.

Bárta: Kalousek se snaží zvýšit šance posttopolánkovské ODS
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

"Od dubnové krize v koalici, za pomoci přeběhlíků Kočí, Škárky a Humla a s aktivitou pana Tluchoře, tady byla snaha o zásadní změnu poměrů v ODS a posílení posttopolánkovského křídla, které má velmi blízko k Miroslavu Kalouskovi," řekl Bárta v rozhovoru pro sever iDNES.cz.

Právě před blížícím se kongresem strany má podle Bárty Kalousek zájem na tom, aby se k moci dostala jemu milejší část ODS. "To, že se blíží kongres ODS, je důvod, proč je třeba vytvořit posttopolánkovskému křídlu větší prostor a destabilizovat premiéra. Ideálně mu dát nálepku, že je premiérem z vůle kmotrů. Bez ohledu na to, že realita je přesně obrácená," poznamenal Bárta.

"Nekmotrovský" Nečas se mu proto logicky nehodí v čele strany ani v čele vlády. Zda si ho Kalousek a část ODS přejí úplně odstranit, není ovšem jasné. "Minimálně ho chce před kongresem ODS oslabit," myslí si Bárta. "Osa Jurečko - Pospíšil - Tluchoř je zcela hmatatelná a patrná už od dubnové krize."

Kalouskovi navíc poslední dobou "tečou nervy". Před sněmovnou měl dokonce zfackovat mladíka, který na něj nevybíravě pokřikoval. A Karolíně Peake na jednání vlády vyčetl, že zřejmě nikdy neměla chlapa. "Očekáváme, že se pan Kalousek ženě, dámě omluví," reagoval Bárta. "Vidím obrovský kontrast mezi gentlemanem, jakým je kníže Schwarzenberg, a Mirkem Kalouskem.

Čtěte:

Kalousek prý na vládě nehorázně urazil Peake. On to odmítá

Bárta Kalouskovi: Tečou vám nervy, omluvte se Peake za hrubost

Nová svědectví proti Kalouskovi: Kurva! Dostaneš přes držku, řval na lidovce

Kalousek nejlepším ministrem financí. SMS pro novináře: Chacha

Kalousek profackoval mladíka, který ho urážel. Rath: Měl opičku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…