Bojovnice proti drahé elektřině je v ohrožení. Museli jí přidělit ochranku

11.04.2013 20:32

Zastávat významnou funkci občas přináši i s tím spojená rizika. Své by mohla vyprávět předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková. Ta v minulosti ostře vystupovala proti přehnané podpoře solárního podnikání a jak jako první informovaly ParlaamentníListy.cz, bylo jí prý vyhrožováno smrtí. Od dubna ji hlídá ochranka.

Bojovnice proti drahé elektřině je v ohrožení. Museli jí přidělit ochranku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely

"Paní Alenu Vitáskovou hlídá ochranka zhruba od začátku dubna, zatím do odvolání. Ochrana nevznikla na náš popud, ale byla to iniciativa ochranné služby ministerstva vnitra, kdy bezpečnostní složky státu vyhodnotily určitá rizika, a proto předsedkyni ochranku přidělily. My nic neřídíme a nejsme ani detailně informováni o důvodech, pro které ochrana vznikla," řekl serveru Idnes.cz mluvčí ERÚ Jiří Chvojka. Ten také přiblížil, že Vitáskovou hlídá ochranka 24 hodin denně a předsedkyně si musela zvyknout na jiný denní režim.

O výhrůžkách předsedkyni Vitáskové si více přečtěte ZDE

"Paní Vitásková to bere jako nutnost, se kterou se sžila, a normálně pokračuje ve své práci. Celou situaci však nebere na lehkou váhu," dodal. Přísná bezpečnostní opatření naznačují, že ministerstvo vnitra nebere situaci na lehkou váhu. Podle Chvojky se nejedná o výhružný dopis - ten podle jeho slov na ministerstvo nepřišel. Mlčí i policie. "Z taktických i bezpečnostních důvodů nesdělujeme u krátkodobé ani dlouhodobé ochrany osob žádné podrobnosti, tedy ani intenzitu, ani dobu trvání, ani počet osob zapojených do režimu ochrany," řekla serveru mluvčí policejního prezídia Štěpánka Zatloukalová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…