Bomba na sjezdu ČSSD. Chystá ji prý Jiří Zimola

15.02.2018 9:52

Kandidát na předsedu ČSSD Jiří Zimola se domnívá, že by se strana měla omluvit voličům za kauzu OKD. Píše o tom dnešní MF Dnes.

Bomba na sjezdu ČSSD. Chystá ji prý Jiří Zimola
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Zimola se domnívá, že omluva je přímo spojená s tím, má-li se ČSSD pokusit o restart. „Díky působení některých lidí spojených s ČSSD se tato kauza stala a my uděláme maximum pro to, aby lidé, kteří s tím byli spojeni, byli potrestáni,“ řekl Zimola. 

Anketa

Kdyby Markéta Šichtařová kandidovala v příštích prezidentských volbách, volili byste ji?

hlasovalo: 7654 lidí

Privatizace OKD je totiž spojená s expředsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, ale i s lidmi, kteří stojí za dalším z kandidátů na předsedu Milanem Chovancem. V první řadě jde o pražského advokáta Radka Pokorného, který právě v prodeji OKD sehrál svou roli. Podle Chovancových slov ale stačí, že ČSSD pod jeho vedením podpořila vznik sněmovní vyšetřovací komise k celé kauze. 

Moravskoslezská krajská organizace, do jejíž oblasti kauza OKD spadá, přitom zatím nepodpořila na předsedu ČSSD žádného kandidáta, píše MF Dnes. Největší bitva se podle všeho očekává mezi Milanem Chovancem a dalším kandidátem na předsedu Janem Hamáčkem, jehož má právě Zimola podle všeho podpořit výměnou za jiný post ve vedení strany. A jak konstatuje MF Dnes, otevření kauzy OKD by mohlo prospět právě Hamáčkovi. 

Dalším horkým tématem nadcházejícího sjezdu ČSSD je bezesporu otázka, zda má strana jít do vlády s Andrejem Babišem, nebo nikoliv. Do vlády s trestně sthaným Babišem Chovanec rezolutně nechce, Hamáček je pak podle deníku mnohem opatrnější, ve straně se navíc šušká, že ke koalici s Babišem by byl svolný. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…