ČT vyhrála volby. Kartel. Babiš nadával a uniklo to

10.02.2022 7:12

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš si o sobě myslí, že by byl dobrým prezidentem. Vyjádřil se tak v rozhovoru se třemi mladíky, kteří ho několika běžnými otázkami přivedli do varu. „Oni vám to stále melou do hlavy. Česká televize vyhrála volby. Společně s koalicí Spolu. To je politický kartel. Díváte se na televizi?“ vypálil v jednu chvíli od plic.

ČT vyhrála volby. Kartel. Babiš nadával a uniklo to
Foto: Repro Twitter
Popisek: Šéf ANO Andrej Babiš sám na výboru

I když člověka nikdo nenutí vstupovat do politiky a vždy tak každý činí dobrovolně, šéf hnutí ANO Andrej Babiš si v rozhovoru pro Aktuálně.cz postěžoval, jak je politika hrozná a doporučil lidem, aby se politikou neživili. Sám si přitom koupil obytné auto, aby mohl jezdit za občany a vykládat jim, jak se dívá na svět. To vše rok před prezidentskou volbou. Ačkoli kandidaturu na prezidenta přímo nepotvrdil, přesto se zdá, že Babiš do klání o Hrad vstoupí. Myslí si o sobě, že by byl dobrým prezidentem.

„Všichni mi říkají: Musíte kandidovat. Ale nemusím. Starám se o sebe. Mám výživového poradce, v neděli nepracuji, zhubl jsem,“ uvedl Babiš. „Byl bych ale dobrý prezident. Pomáhal bych firmám, aby měly ve světě zakázky, to by mě bavilo,“ prohlásil v poslanecké kanceláři.

Dal to najevo v trochu netradičním rozhovoru, který vedl se třemi osmnáctiletými studenty, kteří chtěli Babiše poznat osobně a zeptat se ho na některé věci. Například na to, proč tak neuvěřitelným způsobem zadlužil celou Českou republiku, všechny Čechy, Moravany a Slezany.

A Babiš se rozčílil.

„Není pravda, že jsem zadlužil republiku. Proč to říkáte?“ vmetl Babiš okamžitě studentům. „Oni vám to stále melou do hlavy. Česká televize vyhrála volby. Společně s koalicí Spolu. To je politický kartel. Díváte se na televizi?“ vypálil další otázku.

Mladíkům doporučil, aby podnikali a pořádně si spořili a vyprávěl jim, co všechno ze svého pohledu dokázal jako premiér. Mladí muži se po odchodu z jeho poslanecké kanceláře shodli na tom, že Babiš příliš nevystupuje jako politik, ale jako podnikatel a všude, kde může, tak sám sebe chválí. „Až moc tlačil na to, jak on je ten dobrý, příliš mluvil o sobě," podotkl jeden ze studentů.

Vedle oněch tří mladíků za Babišem do poslanecké kanceláře přijeli i jiní občané. Většinou šlo o jeho příznivce, kteří jsou přesvědčení, že Babiš udělal pro lidi opravdu hodně, jak ostatně sám často opakuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…