Český azylový zákon je benevolentní, hřímá Úsvit. Sněmovna neodmítá změny

09.02.2016 20:02

Sněmovna dala v dnešním úvodním kole šanci návrhu opozičního Úsvitu, podle něhož by neměli nárok na azyl imigranti, kteří spáchali v Česku trestný čin nebo přestupek. Předlohu nyní projedná bezpečnostní a ústavně-právní výbor.

Český azylový zákon je benevolentní, hřímá Úsvit. Sněmovna neodmítá změny
Foto: Úsvit-NK.
Popisek: Úsvit-NK.

Zamítnutí normy navzdory zápornému stanovisku vlády nikdo nepožadoval. Kabinet uvedl, že navrhovaná úprava by byla protiústavní. Předkladatelé s tím nesouhlasí, podle předsedy poslanců Úsvitu je změna zákona potřebná. „Dá se očekávat, že s jarními měsíci bude migrační vlna opět vzrůstat," uvedl předseda poslanců Úsvitu Marek Černoch.

Černochův kolega z klubu Martin Lank soudí, že české azylové zákony jsou benevolentní. Úsvit chce, aby byli lidé, kteří by se protiprávního jednání dopustili, okamžitě vyhoštěni.

Kabinet tvrdí, že i kdyby byla novela schválena, neměla by žádný dopad. Česko je totiž vázáno úmluvou o právním postavení uprchlíků, která má přednost před zákonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …