Co nadáváte? Sobě nadávejte! Ničení Zemana: Petr Hampl ví víc. Jasně o tom, co bude

25.10.2021 7:54 | Ze sítí

Sociolog Petr Hampl má za to, že nastupující vládní koalice pěti stran - ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN - udělá všechno pro to, aby zničila český národ. ,,Neskrývají to a pracují na tom. Nenadávejme jim. Nadávejme sobě, že je neumíme zastavit," varuje Hampl.

Co nadáváte? Sobě nadávejte! Ničení Zemana: Petr Hampl ví víc. Jasně o tom, co bude
Foto: Repro CNN Prima NEWS
Popisek: Prezident Zeman podepisuje v nemocnici svolání PSP ČR

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

V České republice stále vládne kabinet Andreje Babiše (ANO) a nová vláda se teprve formuje, ale Petr Hampl už teď na sociální síti Facebook věští, že pravděpodobná příští vláda koalice SPOLU, tedy ODS KDU-ČSL a TOP 09, udělá spolu s koalicí Pirátů a STAN všechno pro to, aby zničila český národ a český stát. Jako první má být zničen prezident Miloš Zeman. Skrze článek 66 Ústavy ČR, jenž řeší situace, kdy prezident není dočasně schopen vykonávat svou práci, např. ze zdravotních důvodů, takže přesouvá pravomoci hlavy státu na další ústavní činitele, na předsedu vlády a předsedu Senátu.

„Politici globalistických stran se snaží odvolat prezidenta. Všude slyším stížnosti, že jednají amorálně, porušují Ústavu, a že je to nedemokratické. Samozřejmě, že to tak je! No a co? Co jiného jsme mohli čekat? Je to přece boj o moc. Je to BOJ o moc. Ve válce se taky nerozčilujeme, že na nás nepřátelské tanky střílí nečestným způsobem, a že bombardování nedodržuje nějaké normy. Prostě udělají všechno, aby vyhráli, a aby jejich převaha byla nezvratná,“ napsal k úvahám o aktivaci článku 66 Ústavy ČR Hampl.

„Teď se k moci dostávají lidé, kteří dělají všechno, co je v jejich silách, aby úplně zlikvidovali národ a stát jako samostatnou entitu. Neskrývají to a pracují na tom. Nenadávejme jim. Nadávejme sobě, že je neumíme zastavit,“ dodal.

Petr Hampl promluvil

V diskusi pod příspěvkem mu většina diskutujících dala za pravdu a na adresu budoucí vlády i Senátu, kde má už teď koalice většinu, se vyjadřovala velmi kriticky.

„Není se čemu divit. Dostávají se k moci politici třetí cenové skupiny,“ napsal kupříkladu pan Josef Dolejší.

Reakce na slova Petra Hampla

Zazněl však i opačný názor.

„Co to píšete za pitomosti? Jednají podle Ústavy, tak, jak jim nařizuje. Zleman zůstává dále presidentem - bohužel - a dokud nebude zdravotně způsobilý, budou vykonávat jeho pravomoce. Nikdo nemůže za to, že se uchlastal a že ho ruští slouhové nechali dojít do stadia, že musí být na JIP. Nemůžete soudit ostatní podle sebe, vám asi o moc jde, že tak lžete,“ nešetřila ostrými slovy paní Hanka Bučková.

Reakce na slova Petra Hampla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…