Covid: Vzkaz lidem, naléhal Libor Bouček. A Babiš dal vzkaz z minulosti

10.03.2021 8:24

Ti naši zdravotníci bojují z posledních sil. Pro ně je to těžké trauma. A ti maturanti, já ty jejich příběhy čtu, já jim rozumím, dejme jim tu úřednickou maturitu. Premiér Andrej Babiš (ANO) na CNN Prima News znovu horoval za úřednickou maturitu pro všechny a vyjádřil naději, že Česko zažívá už poslední lockdown. Možná. Nakonec lidi na naléhání moderátora Libora Boučka požádal, aby spolu s ním táhli za jeden provaz, jako loni v březnu.

Covid: Vzkaz lidem, naléhal Libor Bouček. A Babiš dal vzkaz z minulosti
Foto: Repro Prima CNN
Popisek: Premiér Babiš zpovídán Liborem Boučkem

„Já pevně doufám, že je to poslední lockdown,“ oznámil premiér. Čísla denního nárůstu nově nakažených jsou však podle předsedy vlády stále vysoká a obsazenost nemocnic je alarmující. Proto poděkoval všem, kteří dodržují protikoronavirové restrikce nařízené vládou.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

„Ti naši zdravotníci bojují z posledních sil. Pro ně je to těžké trauma,“ pravil premiér s poukazem na to, že zdravotníci nepamatují, že by v mírových dobách umíralo na lůžkách tolik lidí.

„My jsme měli tady PSA, to taky jako moc nefungovalo. Všichni jsme si asi zažili tu dobu a víme, jak by to mohlo fungovat. Já doufám, že po Velikonocích bychom se mohli bavit o návratu dětí do škol," pronesl premiér.

Poté si posteskl nad tím, že Prymula už není hlavní odbornou tváří pandemie v Česku.

„My jsme tady měli velice úspěšnou tvář - pana Prymulu. Bohužel to nedopadlo, to mě strašně mrzí,“ posteskl si Babiš.

Velkou pozornost věnoval maturantům.

„Já jsem s nimi v kontaktu. Já chápu jejich situaci. Ty příběhy jsou skutečně náročné. A ta jejich psychika...," nechal jednu větu Babiš nedokončenou a začal další. „Já se s nimi bavím, ale bohužel se nebavíme o podstatě věci, ale o tom, že s tím přišel Babiš, no tak se to kritizuje. To je každý nějaký životní příběh. Já to čtu a ještě jich mám asi 850. Já si o tom promluvím s panem ministrem a možná bysme to měli řešit i ve Sněmovně. Takže já opakuju, dejme tu úřednickou maturitu, je to výjimečná situace. Jsou to těžké příběhy, já to čtu,“ točil téma dokola Babiš.

Ve čtvrtek se Babiš vydá do Izraele, kde bude jednat o spolupráci mezi oběma zeměmi v boji s pandemií. V této souvislosti zavzpomínal na dobu, kdy Česko patřilo k lídrům v očkování. V myšlenkách se vrátil až do 60. let 20. století. „Bohužel naši předchůdci to zprivatizovali,“ poznamenal k tomu premiér.

„Očkování se zlepšuje. Teď je velká šance, očkování se zlepšuje. Já si myslím, že teď bysme se mohli vrátit do té nálady, která byla v březnu. Všichni jsme na jedné lodi,“ sdělil občanům předseda vlády poté, co ho moderátor Libor Bouček vyzval, aby učinil „vzkaz lidem".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…