Dají vám Piráti do bytu podnájemníka? Tak to jsou padesátá léta. Všichni se tu bojí EU a neziskovek. Prezident Klaus od voleb nečeká změnu

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
02.07.2021 16:31 | Reportáž

Druhý český prezident Václav Klaus již potřetí usedl před kamery internetové televize XTV a povídal si s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým. Otevřel pět zásadních témat, o kterých se podle něj nebude ve volbách mluvit, ačkoli by se o nich mluvit mělo. Prvním je „děsivý nárůst progresivismu“, druhým „covidismus“, třetím „rozvrat financí“, čtvrtým „vítězství ekologických fanatiků“ a pátým „vítězství nadnárodních struktur nad národními státy“. Klaus si posteskl, že kromě Tomia Okamury tato témata nikdo nezvedá. Ostatní politici se bojí, že přijdou o přízeň neziskových organizací.

Dají vám Piráti do bytu podnájemníka? Tak to jsou padesátá léta. Všichni se tu bojí EU a neziskovek. Prezident Klaus od voleb nečeká změnu
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

Hned na úvod prozradil, že ho nijak neláká zabývat se nadcházejícími podzimními volbami, neboť má dojem, že žádná z politických stran nezvedne zásadní téma a bude rozehrávat témata zástupná. „Pro méně pozorně se dívající publikum to bude vypadat, jakože jde o něco, ale ono nepůjde,“ pravil Klaus.

Jaká velká témata zůstanou podle Klause ležet ladem?

„Na jedné straně je to děsivý nárůst tzv. progresivismu, který mění podstatu člověka a pohlaví člověka, minulost a tak dál,“ nastínil Klaus téma, které považuje za zásadní.

„My jsme prožili covidismus. To je zase obří útok na svobodu nás všech,“ rozjel se.

„My prožíváme rozvrat veřejných financí,“ pálil Klaus ostrými slovními náboji.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…