Dají vám Piráti do bytu podnájemníka? Tak to jsou padesátá léta. Všichni se tu bojí EU a neziskovek. Prezident Klaus od voleb nečeká změnu

02.07.2021 16:31 | Reportáž

Druhý český prezident Václav Klaus již potřetí usedl před kamery internetové televize XTV a povídal si s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým. Otevřel pět zásadních témat, o kterých se podle něj nebude ve volbách mluvit, ačkoli by se o nich mluvit mělo. Prvním je „děsivý nárůst progresivismu“, druhým „covidismus“, třetím „rozvrat financí“, čtvrtým „vítězství ekologických fanatiků“ a pátým „vítězství nadnárodních struktur nad národními státy“. Klaus si posteskl, že kromě Tomia Okamury tato témata nikdo nezvedá. Ostatní politici se bojí, že přijdou o přízeň neziskových organizací.

Dají vám Piráti do bytu podnájemníka? Tak to jsou padesátá léta. Všichni se tu bojí EU a neziskovek. Prezident Klaus od voleb nečeká změnu
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

Anketa

Do voleb zbývá sto dní. Kdo podle vás bude příštím premiérem?

hlasovalo: 15066 lidí

Hned na úvod prozradil, že ho nijak neláká zabývat se nadcházejícími podzimními volbami, neboť má dojem, že žádná z politických stran nezvedne zásadní téma a bude rozehrávat témata zástupná. „Pro méně pozorně se dívající publikum to bude vypadat, jakože jde o něco, ale ono nepůjde,“ pravil Klaus.

Jaká velká témata zůstanou podle Klause ležet ladem?

„Na jedné straně je to děsivý nárůst tzv. progresivismu, který mění podstatu člověka a pohlaví člověka, minulost a tak dál,“ nastínil Klaus téma, které považuje za zásadní.

„My jsme prožili covidismus. To je zase obří útok na svobodu nás všech,“ rozjel se.

„My prožíváme rozvrat veřejných financí,“ pálil Klaus ostrými slovními náboji.

„My prožíváme další vítězství ekologistů a zelených fanatiků,“ zmínil čtvrté téma, které považuje za důležité.

A nakonec přidal i téma páté.  „My prožíváme další posilování evropské integrace, neboli vítězství nadnárodních struktur nad národními státy,“ pravil Klaus.

„Já mám hrůzu, že ač by o tom ty volby měly být, tak nebudou,“ stěžoval si Klaus s tím, že žádná z velkých politických stran tato témata nezvedne, protože se bojí, že přijde o pozornost EU i o pozornost velmi vlivných neziskových organizací, Tak to vidí Václav Klaus, podle kterého se dnešní politici nechtějí namočit a jít v zásadních tématech proti proudu. Raději kloužou po povrchu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Poté se zastal hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, který se dokáže vymezovat alespoň proti EU a proti covidismu, ale ostatní strany podle Klause tato témata vůbec nezvedají a bohužel se shodnou na to, že už se to nedá změnit.  Ani Andreje Babiše (ANO) prý nelze odlišit od jiných politiků, jako je Jana Maláčová (ČSSD) Zbyněk Stanjura (ODS) nebo Vít Rakušan (STAN). „Ale jinak, kdybystě mě mučili, tak bych u ODS vymezování se proti těmto tématům vůbec neviděl,“ dodal Klaus.

Stanjura a další se bojí vzepřít se epidemiologovi Petru Smejkalovi v boji proti covidu, bojí se vzepřít progresivní politice Evropské unie a proti dalším věcem. „Naprosté šílenství,“ kroutil hlavou přímo nad Smejkalem.

Teď se podle Klause hraje o to, jestli si ještě udržíme svobodu získanou po listopadu 1989, nebo jestli dáme přednost politické korektnosti, progresivismu EU a jestli se vzdáme soukromého majetku a vzdáme se Pirátům, kteří připraví lidi o majetek.

„Ti Piráti nám chtějí drastickým způsobem zdanit náš majetek. Když už jsme si za něj koupili třeba druhý byt jako investiční statek, tak ten nám odeberou a nasadí nám do něj nějaké spolunájemníky, jako to bylo v 50. letech,“ uvedl Klaus s odkazem na polovinu minulého století, kdy tuto republiku ničili komunisté.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Dnes prý svět ničí Západ, protože onen progresivismus přichází ze Západu a s USA, která podle Klause není tou starou známou Amerikou. Právě tady se podle Klause rodí pseudoteorie genderu, které nabourávají podstatu člověka. Je bytostně přesvědčen, že pohlaví jsou jen dvě, není jich deset, dvacet, ani padesát a politici by měli říct, jak se na tuto otázku dívají. Zeptal by se na to např. i Roberta Šlachty, aby věděl, jak tento sílící politik smýšlí.  

Pár slov věnoval i vrbětické kauze.

„Pořád ještě nevidím sebemenší důkazy, přesvědčivé důkazy o tom, že se to stalo tak, jak se nám snaží někdo namlouvat. ... Já pouze od začátku opakuji, že si nedovedu představit, že by Ruská federace mohla mít zájem vyhazovat do povětří nějaký omšelý sklad na Moravě. Nedovedu si v nejbujnější fantazii si představit, že by si mohl kdokoli myslet, že tím něco významného ve světě ovlivní. Takže mě to smysl nedává. A obdivuji ty naše dnešní bojovníky s Ruskou federací, kteří věří, že to někdo v Kremlu nařídí a kterým stojí za to pouštět se do takovýchto spekulací kvůli pár minám. Já si spíš myslím, že se dělaly čachry s nějakou českou municí a někdo tvrdí že tam mohly být i nějaká nášlapná munice, která byla zakázaní, tak to někdo vyhodil do povětří a pokoušel se tzy stopy zahladit. To bych viděl jako možnost, protože tam by byla nějaká motivace. Ale že by si Rusko umělo představit, že nějaký minimuničáček ovlivní třetí světovou válku, to si představit nedovedu,“ řekl Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…