Další rozkol v pražské koalici. Náměstek hodil Hřibovi vidle do klíčové věci

07.02.2020 14:35

Ve vedení Prahy to vře. Náměstek primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) Petr Hlubuček (STAN), označil své koaliční partnery za amatéry a nezkušené děti a hodil vidle do řešení ožehavé pražské otázky.

Další rozkol v pražské koalici. Náměstek hodil Hřibovi vidle do klíčové věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlubuček

Podle informací Deníku N v Radě hlavního města Prahy panují neshody. Nebo možná přesněji řečeno, jeden z radních, Petr Hlubuček, označuje své kolegy za amatéry. Nelíbí se mu totiž nápad na budoucí správu městského mobiliáře. Sedmadvacet let se o zastávky MHD a všechno, co s nimi souvisí starala společnost JCDecaux. Smlouva však příští rok končí a koalice Pirátů, Prahy Sobě, TOP 09 a STAN hledala shodu na tom, kdo povinnosti této firmy převezme. V radě prý panovala shoda na tom, že by mobiliář měla převzít některá z městských firem a dostat peníze na to, aby se o majetek mohla starat. S tímto nápadem souhlasili i politici TOP 09 a STAN.

Až vystoupil Petr Hlubuček, který se postavil proti tomuto nápadu. Zdůraznil, že nikdy nesouhlasil s tím, aby městský mobiliář převzala některá z městských firem, protože by to podle jeho názoru pokřivilo podnikatelské prostředí. Majetek by měla dostat do správy soukromá firma a za několik let ho městu předat.

„Je to naprostý amatérismus. Je to vidět na radních, kteří nemají žádnou zkušenost z podnikání. V lepším případě učili na nějaké škole, v horším jsou to děti, které nemají žádnou zkušenost. Jsem z toho osobně naštvaný,“ konstatoval rozhořčený Hlubuček pro Deník N.

Faktem však je, že jiní členové hnutí STAN, TOP 09 či Piráti jsou ochotní o variantě s městskou firmou uvažovat. Platí to i o Haně Kordové Marvanové zvolené za hnutí STAN. Hlubuček si však trvá na svém. Pokud si má vybrat mezi soukromou firmou, která se postará o zastávky a nebude chtít od města peníze, nebo má volit městskou firmu, která bude požadovat stovky milionů korun, má jasno.

Ze strany Pirátů a Prahy Sobě mimo záznam zaznívá, že Spojené síly pro Prahu, kde hrají prim právě STAN a TOP 09, připomínají „pytel blech“, který jen těžko hledá shodu.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …