Dřív jsem se bál čertů, teď se bojím politiků, co nás vedou do záhuby. Zdeněk Troška promlouvá o tom, jak láskou k bližnímu zničíme sami sebe

04.08.2016 16:27

Slavný český režisér Zdeněk Troška se znovu vyjádřil k uprchlické krizi. Jako malý se prý bál čerta, ale teď se bojí něčeho jiného – politiků, kteří podle jeho názoru naplňují předem připravený plán.

Dřív jsem se bál čertů, teď se bojím politiků, co nás vedou do záhuby. Zdeněk Troška promlouvá o tom, jak láskou k bližnímu zničíme sami sebe
Foto: Archiv ZT
Popisek: Režisér Zdeněk Troška

„Teď už se spíš bojím politiků, kteří očividně vedou Evropu do záhuby. Mám své dobré známé ve Francii, Itálii i v Rusku a to, co se od nich dovídám, to se v našem tisku sotva objeví. Prostě multikulti ani omylem!“ udeřil Troška v rozhovoru pro Expres.cz.

Proč je k politikům tak kritický? EU je podle jeho názoru ekonomicky dost silná na to, aby mohla situaci řešit, ale politikům se to evidentně nedaří. A nebo se tak neschopně chovají schválně. Režisér je přesvědčen, že to je skutečná příčina dnešních problémů.

„EU je přece dost silná a schopná, aby mohla rázně zasáhnout, to ať mi nikdo neříká. Jenže toto všechno je už dávno a pečlivě připravená akce ze zámoří, rozvržená na padesát let nejméně a s dosahem na stovky let dopředu. Co bych udělal já? Vracel bych všechny lodě a ty, které dorazí k evropským břehům, bych zneškodnil a jejich pasažéry převezl rovnou z přístavu na letiště a ‚farewell‘, pozdravujte doma!“ navrhl. Pokud se nezachováme nějak takto, nakonec prý zničíme sami sebe láskou k bližnímu.

A to je vlastně také důvod, proč točí pohádky a komedie. Činí tak na přání svých spoluobčanů – žádají ho, aby točil komedie a pohádky a oni mohli přijít na jiné myšlenky. Teď dopsal scénář nové pohádky, kterou natočí příští rok v létě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…