Erekce v ČT? Ne. A jak si stojí Zeman? Radim Uzel u Xavera řešil vulgarity

31.01.2020 12:20

Sexuolog Radim Uzel Luboši Xaverovi Veselému prozradil, že v hlavním vysílacím čase je v ČT zakázáno používat slovo erekce. Ačkoli by se zdálo, že se morálka rozvolňuje, podle Radima Uzla je realita opačná. Morální pravidla jsou tužší, než bývala. Pár slov pronesl i na adresu prezidenta Miloše Zemana, přičemž se opřel o své znalosti z oblasti vulgarismů.

Erekce v ČT? Ne. A jak si stojí Zeman? Radim Uzel u Xavera řešil vulgarity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Uzel na autogramiádě Lubomíra Štrougala

Česká televize zakazuje v mládeži přístupném čase používat slovo erekce. To je nemravné slovo, které nesmí být ani v reklamě. A je to samozřejmě zase zpřísnění, protože na první pohled by se zdálo, že to je pořád nějak rozvolněnější a morálka tak nějak je uvolněnější. Naopak, přitvrzuje se,“ upozornil odborník.

Anketa

Závidíte Britům, že odcházejí z EU?

95%
hlasovalo: 34697 lidí

Dětská knížka, kde by se mohly děti seznámit s tím, jak vypadá nahý člověk opačného pohlaví, mohla prý před dvaceti lety vyjít naprosto bez problémů. Ale dnes je to jiné. Jednu takovou knížku má prý Uzel v knihovně. „A mám obavy, že když to někdo najde, tak budu obviněn, že přechovávám lidskou pornografii. Zpřísnilo se to,“ zopakoval.

Uzel za pár týdnů oslaví 80. narozeniny a to už je prý věk, kdy je víc a víc tolerantní k lidské blbosti. „Idiotů máte kolem sebe dost, každej něco řekne, nebo něco někam napíše a mě to vždycky zvedlo ze židle a nutilo mě to napsat, že to takhle není. Dneska? Ať si každej kecá, co chce. Kdo to chce číst, ať si to čte, kdo tomu chce věřit, ať si tomu věří. Je mně to jedno. Já tady nejsem od toho, abych korigoval lidské myšlení a upozorňoval na to, co je volovina a co ne. Protože jsem to dělal, ale je to jako házet hrách na zeď,“ shrnul pohled na život.

Pár slov pronesl i na adresu prezidenta Miloše Zemana, přičemž se opřel o své znalosti z oblasti vulgarismů. Stejně jako se mění nazírání na sex, mění se i nazírání na pronášení sprostých slov. „Jinak mluvil prezident Masaryk, jinak mluvil prezident Gottwald a jinak mluví prezident Zeman. Ta hranice se posouvá. Vulgarismy se stávají běžnějšími. A já jsem někam napsal článek, že i prezident občas může říct sprostý slovo. Já jsem o tom bytostně přesvědčenej. A bohužel i z deníku, který jinak sluje svými liberálními názory, mi napsali, že můj sexuologický článek má nežádoucí politický přesah. To znamená, že už to nemůžu říkat, že ano,“ pravil Uzel.  

Nakonec prozradil, že má obavy z kampaně Me Too, protože v Americe už je to tak, že i dobrovolně započatý sex může být považován za znásilnění, když se žena v průběhu aktu takto rozhodne. Tento způsob právního uvažování už pronikl i do Velké Británie a doktor Uzel je znepokojen tím, že by se tento právní pohled mohl dostat i k nám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…