FOTO Pehe se neudržel: Zeman se nepodělá hrůzou tváří v tvář krizové situaci jako nějaký Dubček...

13.01.2018 8:54

Útok ukrajinské aktivistky z hnutí Femen na hlavu státu Miloše Zemana okomentovali mimo jiné i šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr, politolog Jan Kubáček či Jiří Pehe.

FOTO Pehe se neudržel: Zeman se nepodělá hrůzou tváří v tvář krizové situaci jako nějaký Dubček...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

„Spekuluje se, zda akce polonahé aktivistky byla protizemanovskou nebo naopak prozemanovskou ‚provokací‘. Jednodušší vysvětlení zní, že ukrajinská aktivistka prostě vyjádřila (možná ne vkusně, ale mediálně chytlavě) odpor k politikovi, kterého vidí jako ruského kolaboranta,“ poznamenal na twitteru Pehe.

Kromě toho pak také sdílel fotografii hlavy státu z okamžiku, kdy na ni zaútočila extremistka.

„Tak to nebylo nahrané. Paní, která chtěla skočit na Zemana prohlásila, že prezident je Putinova děvka. No a to sedí. To by Ovčáček takhle nenaplánoval,“ dodal k celému útoku šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr.

Politolog Jan Kubáček se pak k útoku vyjádřil v dnešním vydání deníku Blesk. Uvádí, že protest aktivistky by mohl vést k vyšší účasti v prezidentské volbě. 

„Myslím, že protest Zemanovi rozhodně nemůže uškodit, kdo v tom bude chtít vidět nadsázku, tak se zasměje, kdo v tom uvidí potupu prezidenta, tak ho půjde podpořit a možná půjde k volbám, i když to původně neměl v úmyslu. A kdo v tom bude vnímat symbol dlouhodobé nespokojenosti s hlavou státu, tak se také nechá vyburcovat a k volbám se také vydá a svým hlasem vyjádří názor,“ poznamenal Kubáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…