Fischer na Hanákovu výzvu: Neodstoupím, mám podporu lidí

30.12.2012 20:02

Kandidát na prezidenta Jan Fischer si z kritiky herce Tomáše Hanáka mnoho nedělá. Bere ji jako normální kritiku běžného občana. Z voleb odstoupit nehodlá, má prý totiž velkou podporu společnosti.

Fischer na Hanákovu výzvu: Neodstoupím, mám podporu lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

V novém videu totiž Tomáš Hanák vyzývá Jana Fischera, aby odstoupil z prezidentských voleb. „Beru to jako vyjádření občana Hanáka vůči občanu Fischerovi, který se uchází o prezidentský úřad. Pro mě to není důvod, abych z volby odstupoval. Nevím, proč bych to dělal, vzhledem k podpoře, kterou ve společnosti mám,“ uvedl Fischer v rozhovoru pro deník Právo.

„Zaráží mě – vzhledem k tomu, že víme, mezi kým se pravděpodobně bude rozhodovat – že pan Hanák nepřihlédl k tomu, že otvírá dveře pro úspěch těch, kteří chtějí zakonzervovat status quo v české politice. Těch, kteří běželi na ústřední výbor KSČM žádat o podporu komunistických voličů, na rozdíl ode mě,“ dodává vzápětí a myslí tím Miloše Zemana.

Ačkoliv u Zemana kritizuje, že má poradce z řad KSČ, na jména, která jsou svázána právě s ním, ale nahlíží jinak. „Pan Chrenek patří k významným podnikatelům v této zemi, vytvořil zde pracovní místa, platí zde daně. Kampaň mi sponzoruje v nějaké výši, stejně jako ostatní lidé. A pan Chrenek se stejně jako ostatní nedočká žádného protiplnění,“ ujišťuje Fischer.

V poslední době se však spekuluje, zda vůbec prezidentské volby proběhnou v daný čas a neposunou se kvůli žádosti Tomia Okamury. „Pevně věřím, že Ústavní soud zváží veškeré okolnosti pro své rozhodnutí, a doufám, že volby proběhnou v plánovaném termínu,“ doufá Fischer.

Obává se totiž důsledků posunu termínu. „Znamenalo by to další zvýšení frustrace mezi lidmi, další nedůvěru ve stát a v politiku. Lednové volby, ať už chceme nebo ne, budou pro další směřování země významné. Proto tak magneticky přitahují pozornost,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…