Google zakazuje počítačovou hru o atentátu na Heydricha. Vysvětlení: Zobrazuje odkazy na nacismus

20.07.2020 19:39

Google nepovolil českému hernímu studiu zveřejnit svoji hru Attentat 1942, která pojednává o příběhu okupovaného českého protektorátu nacisty. Zákaz se týkal významných trhů napříč Evropou. „Vaše aplikace například odkazuje k nacismu,“ znělo od Googlu. „Jak máme udělat historicky přesnou hru o hrůzách z 2. světové války bez nacistů?“ tázali se vývojáři. Samotní němečtí regulátoři přitom hru povolili.

Google zakazuje počítačovou hru o atentátu na Heydricha. Vysvětlení: Zobrazuje odkazy na nacismus
Foto: commons.wikimedia.org/German Federal Archives
Popisek: Reinhard Heydrich

Anketa

Zaslouží si zesnulý Miloš Jakeš úctu?

82%
18%
hlasovalo: 12726 lidí

Charles games, české herní studio a tvůrci historické hry Attentat 1942, která získala mnoho herních cen, se na twitteru postěžovali na přístup Googlu. Attentat 1942 je česká počítačová hra z roku 2017, která vypráví příběh nacistické okupace za 2. světové války z pohledu lidí, kteří válku zažili. Vývojáři se nyní snaží převést svoji hru na mobilní verzi, a tedy i umístit na Google play, tedy největší obchod určený pro hry s operačním systémem Android.

Upoutávka na hru Attentat 1942:

Na twitteru si herní studio stěžovalo na to, že jim Google odmítl umístit hru na obchod Google play, a to prý kvůli odkazům na nacisty. V e-mailu se psalo, že po dalším provedeném posudku došel Google k závěru, že aplikace Attentat 1942 nemůže být přístupna na Google play v zemích jako Německo, Rusko, Rakousko či Francie. Hra je tedy dle Googlu v těchto regionech zakázaná. A důvod zákazu? „Vaše aplikace například odkazuje k nacismu,“ znělo od Googlu. Od samotných německých regulátorů však orpávnění získali.

 „Po vší těžké práci, několika e-mailům, oprávnění od německých regulátorů jsme frustrováni. Jak máme udělat historicky přesnou hru o hrůzách z 2. světové války bez nacistů? Nevíme,“ zareagovalo studio na twitteru 17. července.

 

 

Dnes však studio zveřejnilo, že došlo k posunu v této záležitosti. Česká pobočka Googlu prý studio kontaktovala. Prý jim americká korporace slíbila, že se na zákaz jejich hry Attentat 1942 v Google play obchodě podívá. „Zůstaňme opatrně optimističtí,“ dodalo studio. Oblasti Německa, Rakouska, Ruska a Francie patří k nejvýznamnějším částem evropského herního trhu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…