Guantánamo je pro teroristy fajn místo. Trumpův ministr spravedlnosti promluvil a liberální Washington kolektivně omdlel

15.03.2017 20:05

Guantánamo je fajn místo pro lidi podezřelé z teroristických aktivit, prohlásil na tiskové konferenci ministr spravedlnosti USA Jeff Sessions.

Guantánamo je pro teroristy fajn místo. Trumpův ministr spravedlnosti promluvil a liberální Washington kolektivně omdlel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Ministr spravedlnosti v administrativě Donalda Trumpa Jeff Sessions prohlásil, že ho netrápí výčitky svědomí kvůli lidem zadržovaným na kubánské základně Guantánamo, protože je to „fajn místo“. Jeho slova přinesl server televize ABC. Ministr tím dal jasně najevo, že není rušení Guantánama nakloněn.

„Byl jsem tam několikrát jako senátor a je to fajn místo pro zadržování lidí podezřelých z takovýchto kriminálních činů. Vydali jsme spoustu peněz na to, abychom to takto zařídili, a já jsem nakloněn tomu to zachovat. Kritika tohoto místa byla podle mého názoru zcela přehnaná,“ shrnul svůj názor ministr spravedlnosti.

Celý článek najdete zde.

Pokud americké úřady zadrží další osoby podezřelé z terorismu, bez výčitek by prý prezidentovi Donaldu Trumpovi doporučil, aby je poslal právě na tuto základnu. Nevidí v tom žádný právní problém. Stejně tak nevidí problém v tom, že lidé podezřelí z terorismu jsou v Guantánamu drženi mnoho let. Vnímá je totiž jako protivníky Spojených států, které lze označit za válečné zločince a držet je pod dohledem tak dlouho, dokud boj s teroristy neskončí.

Lidé podezřelí z teroristických aktivit by také mohli čelit žalobám vojenských právníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…