Guvernér Rusnok jasně: Zeman je pro mě jasná volba, je to jistota

12.01.2018 13:34

Dnes odpoledne vypukne v Česku druhá přímá volba prezidenta. Lidé v ní rozhodnou o tom, zda na Hradě zůstane Miloš Zeman. O tom, že ho svým hlasem podpoří, je rozhodnutý i guvernér České národní banky a bývalý úřednický premiér Jiří Rusnok. „Znám ho mnoho let a je to jistota,“ vysvětlit své rozhodnutí v pořadu Výzva na seznamzpravy.cz.

Guvernér Rusnok jasně: Zeman je pro mě jasná volba, je to jistota
Foto: Hans Štembera
Popisek: Guvernér ČNB Jiří Rusnok

Jiří Rusnok potvrdil, že volit určitě půjde, jestli tak učiní v pátek, nebo v sobotu, zatím neví. Vyvrátil, že by jeho volbu ovlivňovalo to, co říkají prezdientští kandidáti o měnové politice a centrální bance. „Podle toho se nerozhoduji, v mém případě je zřejmé, že budu volit pana Zemana. Znám ho opravdu mnoho let, vím, co od něj mohu očekávat, a to je pro mě hlavní jistota,“ zkonkretizoval své rozhodnutí.

O jiném kandidátovi prý Rusnok ani neuvažoval, důvodem je, že s nimi má nedostatečnou osobní zkušenost. „Nemám s nimi takovou zkušenost a člověk u nich neví. Obecně pro centrální banku, ať už bude zvolen kdokoliv z kandidujících, neočekávám žádnou změnu ani problém. Náš model silné nezávislosti centrální banky se už historicky osvědčil a fungoval, ať už byl prezident kdokoliv,“ řekl a dodal, že prezidentská volba jej v tomto směru nechává v klidu.

„Prezidentská kampaň kandidátů je vždy taková všeobjímající. Názor kandidátů na měnovou politiku je jen malý výsek ze všech kompetencí prezidenta a já preferuji Miloše Zemana, protože jeho postoje lze předvídat v mnoha věcech,“ zopakoval na závěr.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…