Halíkův souputník zaútočil na prezidenta: Hází miny do podvědomí národa. A vrávorá opilý

09.07.2019 22:30

Kněz Marek Orko Vácha, jenž je blízký Tomáši Halíkovi, kdy s ním dříve kázal v pražském kostele U Salvátora, se domnívá, že se nacházíme v hluboké krizi. Skuteční vůdci se však objeví, uvedl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Halíkův souputník zaútočil na prezidenta: Hází miny do podvědomí národa. A vrávorá opilý
Foto: archiv Marka O. Váchy
Popisek: Přírodovědec a kněz Marek Orko Vácha

Vácha se i přes svou povahu introverta vydal demonstrovat na Letnou, neboť je přesvědčen o tom, že jako občan musí udělat vše pro to, aby vše dobře dopadlo. „I když to dobře nedopadne. Ale vždycky stojí za to obětovat čas, energii, síly, které na tomto světě máte, pro posouvání veřejných věcí dopředu,“ uvedl Vácha. Demonstrace pak pro něj zároveň vyzněla jako silný vzkaz pro mladou generaci, že dějiny píšou jednotlivci. 

„V normální civilizované zemi není možné, aby stál v jejím čele trestně stíhaný premiér, který spolupracoval s StB. Pokud za tohle demonstrujeme, pak jen chceme, aby se do politiky vrátily normální hodnoty. A pokud voláme po tom, aby prezident nelhal a nechoval se jako buran, tak to je ten nejminimalističtější požadavek,“ dodal. 

Původní text ZDE.

O prezidentovi Miloši Zemanovi následně prohlásil, že lže. „V případě Miloše Zemana stejně jako Vladimira Putina jde o něco ještě nebezpečnějšího. O promyšlenou snahu zbavit člověka logiky a lpění na faktech. Zeman stejně jako Putin chytře míchá a vypouští pravdu a lež, aby lidé měli v hlavě dokonalý zmatek, a tím spíš se pak utíkali k prezidentovi jako k poslední jistotě. A ve volbách se pak uchylují i k extremistům. Vím, že řada katolíků dokonce volila Tomia Okamuru,“ uvádí Vácha, podle něhož k tomu lidi dohání strach před zápapdním světem a morálním úpadkem Evropy. „Útěk na Východ je ale útěkem do mnohem horších pekel,“ podotkl. 

K Zemanovi pak také uvedl, že do podvědomí národa hází hlubinné miny – tím, že se klaní Rusku, vrávorá opilý nad klenoty a vykládá, že premiéra je možné se zbavit buď volbami, nebo kalašnikovem. „Víte, zkazit národ je jednoduché. Složitější a neskonale delší je ho vyléčit,“ poznamenal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…