Herman: Pokud s Halíkem nesouhlasíte, obraťte se přímo na něj. Jak ho znám, rád se vám bude věnovat

08.01.2018 9:14

Bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil k otázce čtenáře. Tomu se nelíbilo, že kněz Tomáš Halík na serveru ParlamentníListy.cz uvedl, že kdo dá hlas prezidentu Miloši Zemanovi v nadcházejících prezidentských volbách, proviní se proti České republice.

Herman: Pokud s Halíkem nesouhlasíte, obraťte se přímo na něj. Jak ho znám, rád se vám bude věnovat
Foto: hns
Popisek: Daniel Herman v půlnočním rozhovoru

„Může podle Vás kněz zneužívat kázání k prosazování svých osobních politických názorů jako p. Halík? Mě osobně uráží, že o mně říká, že škodím České republice tím, že dám hlas někomu jinému, než chce on,“ poznamenal čtenář.

Slova Tomáše Halíka ZDE

„Jestli máte tu možnost, tak mu vyřiďte, ať si přečte v PL diskuze pod články s ním. Uznávám, že má každý právo na názor, o tom ta demokracie je, jenže když někdo hanobí člověka a nazývá ho škodičem republiky, když má jiný názor, tak to demokratické není. Nemyslíte si, že pan Halík zneužívá své postavení?“ pokračoval ve své otázce čtenář.

„Nejsem toho názoru, že by pan profesor Halík zneužíval svého postavení. Jako vysokoškolský pedagog a studentský duchovní přistupuje odpovědně ke své službě a snaží se o kultivaci názorů naší mladé generace, čehož je velmi potřeba. Pokud s některými názory pana profesora nesouhlasíte, doporučuji Vám obrátit se s dotazem na něho přímo. Jak profesora Halíka znám, rád se Vám bude věnovat a třeba z takové disputace vzejde nečekané názorové obohacení pro Vás oba,“ zareagoval Herman.

Otázka i s odpovědí Daniela Hermana ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…