Hnutí SPD odmítá toto klimatické šílenství, které se děje i v rámci Green Dealu, uvedl Okamura

09.08.2023 16:26 | Monitoring

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura na svém Facebooku uvedl, že celé hnutí podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Informoval o tom poté, co se médiích začalo hovořit o tom, že irská vláda plánuje výrazné snížení stavů hovězího dobytka kvůli boji proti emisím CO2.

Hnutí SPD odmítá toto klimatické šílenství, které se děje i v rámci Green Dealu, uvedl Okamura
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

Okamura uvedl, že během následujících tří let chce vybít alespoň 200 tisíc krav. Hovoří o tom interní dokument ministerstva zemědělství v Dublinu, upozornil na to německý deník Süddeutsche Zeitung.
 
Ročně by tak mělo jít zhruba o 65 tisíc krav. Snížily by se tak stavy dojnic a tím i produkce metanu o deset procent, což by podle irského Independent vyšlo státní pokladnu ročně na 200 milionů eur. To je zhruba 4,7 miliardy korun. 
 
Rovněž ve prý i ve Francii debatuje o tom, že by počet skotu mohl být výrazněji redukován v rámci boje s údajným oteplováním planety. „V Nizozemsku se proti vybíjení krav postavili farmáři. Nizozemí se stále hlasitěji hlásí o slovo nizozemská protestní strana zemědělců BoerBurgerBeweging (BBB – Hnutí zemědělců a občanů). Hnutí SPD odmítá toto klimatické šílenství, které se děje i v rámci Green Dealu EU, který podpořila Babišova vláda a podporuje ho i vláda Petra Fialy,“ uvedl Tomio Okamura.
 
 
Dále zmínil, že Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let.
 
„Zelený úděl, který bude stát Evropskou unii biliony eur a naší zemi biliony korun po koronavirové krizi, může zasadit smrtelnou ránu naší ekonomice. Tyto propočty pochází ale ještě z doby před energetickou krizí a invazí Ruska na Ukrajinu.Připomeňme jen, že emise CO2 Evropské unie tvoří méně než 10 procent emisí celosvětových. Takže i kdyby CO2 mělo na klima nějaký vliv, je to jen, jako když plivne,“ uzavřel Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…