Hrozivé svědectví o hnutí ANO: „Brněnský gestapo. Šlapky. Prachy. Používali i bezdomovce, kteří chodili s*át před byt nepohodlných.“

10.06.2020 4:40

Chobotnice, kterou se poslední týdny daří odhalovat v jihomoravském ANO, má svůj prazáklad už v letech, kdy se na tamní dění soustředily ParlamentníListy.cz. Šlo o období kolem roku 2015 a naše redakce byla jediná, která tehdy upozorňovala nejen na exnáměstka Mrázka, ale také na slabou pozici exprimátora Vokřála či někdejší ministryni Malou.

Hrozivé svědectví o hnutí ANO: „Brněnský gestapo. Šlapky. Prachy. Používali i bezdomovce, kteří chodili s*át před byt nepohodlných.“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Start kampaně Hnutí ANO k letošním komunálním a senátním volbám. Zúčastnil se předseda ANO a premiér Andrej Babiš, lídr kandidátky v Praze Petr Stuchlík, primátor a lídr kandidátky v Brně Petr Vokřál a primátor a lídr kandidátky v Ostravě Tomáš Macura

Anketa

Měl by být odvolán radní ČT Zdeněk Šarapatka?

97%
3%
hlasovalo: 10028 lidí
Brněnské ANO bylo v rámci České republiky řadu let zcela svrchované. Tuto větu použije mnoho politiků, kteří jsou s děním obeznámení. Co přesně to ale znamená? Zejména skutečnost, že Andrej Babiš Brno neřešil. „Dlouho se tu dělo všechno, co bylo potřeba, pro blaho všech, kteří na tom participovali,“ uvedl jeden z našich zdrojů.

Za příklad dal muže, jehož jméno už z politických kruhů prakticky vymizelo. Jedná se o někdejšího radního Brna Tomáše Kratochvíla (ANO). „To byl rovnej chlap, ale přestal poslouchat Vokřála, Mrázka a spol. Takže se na něm začalo takzvaně pracovat. Hlavně se pomlouval na centrále ANO,“ uvedl náš dobře informovaný zdroj.

Vyvrcholení tlaku na zmíněného exradního nastalo v listopadu 2015 jeho vyloučením.

„Na základě doporučení krajské organizace i pana primátora jsme dospěli k názoru, že pan Kratochvíl poškozuje naše hnutí, že působí proti zájmům našeho hnutí, že se chová nestandardně, a na základě těchto poznatků jsme ho z hnutí vyloučili,“ řekl tehdy Andrej Babiš. ANO už předtím vyzvalo Kratochvíla, aby odstoupil z funkce radního. On to neudělal ani na výzvu primátora Brna Petra Vokřála.

„Nechtěl ustoupit, to je jasné, že nerezignoval. Už tehdy to tam ovládal Mrázek se všemi metodami, jaké k tomu patří,“ zmínil dále náš zdroj. I zde je potřeba vyřčené tvrzení rozvést. „Tak když přišla řeč na takzvaně politické podsvětí, slyšel jsem i historky o tom, že se používali bezdomovci, aby chodili srát před domy nebo firmy lidí, kteří byli nepohodlní, prostě obří nátlak,“ přiblížil. „A na druhé straně se užívaly velké mapy, rozkreslené firmy, kdo a kam půjde sedět, kdo a jak bude koho ovládat, to je legendární, že s těmito věcmi chodil jistý mladík, jehož nebudu jmenovat, který si volal adepty a zpovídal je, fakt nechápu, co dělala místní prokuratura a policajti,“ dodal s podivem. „Stačilo, aby vyzpovídali pár šlapek a měli by to ložené,“ vysvětlil.

Nyní zpomalme.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil pojede na Tchaj-wan?

10%
90%
hlasovalo: 22187 lidí

Ačkoli se o současné brněnské primátorce Vaňkové z ODS hovoří jako o postavičce exministra spravedlnosti Blažka, její aktivity budou stát za samostatný text. ParlamentníListy.cz totiž mnohem více než tato osoba zajímala postava Richarda Mrázka, bývalého brněnského náměstka. On byl mužem, o kterém většina podnikatelů hovořila v souvislosti s obchody a velmi podivnými praktikami. Naše redakce se sice Mrázka v uplynulých letech snažila mnohokrát kontaktovat, leč marně. Ani jednou neodpověděl.

„S tím má problém hodně lidí. Vokřál je tak namyšlený, že neodpovídal často ani premiérovi na zprávy, protože si myslel, že může vše, teďka se snaží kopat a domlouvat si schůzky po republice, kde by mu někdo mohl pomoct, ale to se nestane,“ upozornil zdroj z vedení ANO.

Zpět k Mrázkovi. V roce 2018 naše redakce k tomuto pozoruhodnému člověku, jehož podle všech svědectví zajímaly především peníze, uvedla následující svědectví.

Anketa

Máte pochopení pro demonstrace za práva černochů v USA?

4%
96%
hlasovalo: 19364 lidí
„Petr Vokřál se ho podle mého bojí. Ten jede do Prahy a děsí se, aby nebyl odvolán, kdybych to měl přehnat. Stěžoval si i lidem v ČSSD, můžu vám je jmenovat. Vokřál je fajn chlap, ale všechno řídí Mrázek, on je ten velký ‚kmotr‘ v pozadí. Má mít oblíbenou restauraci na Praze 2 u Francouzské ulice, někde první ulice doprava, co mi říkali – měl jsem se tam sejít taky, kde se snad scházejí, a tam ty věci také řeší. Takže nejprve by pan Babiš měl začít u svých lidí a jejich aktivit, když víte, že jim jde jen o jedno, a až pak někoho obviňovat,“ uvedl nám známý politik.

Dodejme, že Richard Mrázek měl jako náměstek v působnosti oblast technickou, majetkovou a dopravy, tedy nejzásadnější a nejlukrativnější gesce v městě a přilehlém okolí.

Mrázkovo jméno zaznívá také v policejní kauze Stoka, v níž kriminalisté objasňují nelegální zakázky, které zadával bývalý místostarosta Brna-střed a bývalý člen hnutí Jiří Švachula.

„Na to, že se s Vokřálem i Švachulou Mrázek pravidelně schází a spolu ovládají podivnými praktikami město, upozorňovala už loni v létě Mrázkova exmanželka Petra Mrázek Johnová. Nedávno také vyšlo najevo, že Mrázek se Švachulou si užívali předražené exotické dovolené,“ uvedla v té souvislosti MfD.

Richard Mrázek před několika desítkami hodin rezignoval z hnutí ANO. 

A dál? „Nic. Brno do republikového dění mnoho nezasáhne, alespoň si to myslím. Stane se maximálně to, že povýší Šimek, protože poslouchá Malou a ta dál bude pobíhat po kraji a snažit se domluvit, co se kde má udělat, víte co…,“ uzavřel bez bližšího upřesnění tento vysoce postavený politik ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…