Hrzánský i Lichtenštejnský palác dnes navštívilo téměř 1300 lidí

05.07.2019 21:33

Reprezentační prostory Úřadu vlády ČR si dnes, ve státní svátek, přišlo prohlédnout 1297 zájemců. Do Hrzánského paláce na Hradčanech, kde mohli návštěvníci nahlédnout například do pracovny předsedy vlády, zavítalo přes 500 lidí a do Lichtenštejnského paláce na Kampě téměř 800. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil Odbor komunikace Úřadu vlády ČR. Česko si dnes připomíná příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Hrzánský i Lichtenštejnský palác dnes navštívilo téměř 1300 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strakova akademie

Anketa

Chcete předčasné volby?

17%
83%
hlasovalo: 10767 lidí
Na návštěvníky Hrzánského paláce, který je součástí řadové zástavby v Loretánské ulici, tradičně čekaly prohlídky reprezentačních prostor s odborným výkladem průvodců. Zájemci získali informace o historii i současném využití stavby. Část předchozího roku sloužil Hrzánský palác po dobu rekonstrukce Strakovy akademie jako náhradní sídlo předsedy vlády a jeho kabinetu. Návštěvníkům se tak naskytla možnost nahlédnout například do pracovny předsedy vlády či Gobelínového sálu, kde se konala jednání vlády. Prohlídková trasa končila u stálých expozic Můj stát a Symboly republiky.

V Lichtenštejnském paláci si lidé prohlédli prostory, které vláda využívá k reprezentačním účelům i ubytování státních delegací. V apartmánech umístěných ve druhém patře pobývali při návštěvě Prahy například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií nebo britská královna Alžběta II. „Jako zpestření prohlídkové trasy si návštěvníci mohli prohlédnout i výstavu protokolárních darů předsedy vlády ČR, které si český premiér Andrej Babiš přivezl ze svých zahraničních cest,“ uvedl tiskový odbor.

Oba paláce byly veřejnosti přístupné i 1. května na výročí vstupu země do Evropské unie a dva květnové dny při projektu Open House. Do Hrzánského paláce mohou lidé od letošního roku nahlédnout také každou první sobotu v měsíci od dubna do srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…