Ivo Rittig se směje: Klíčový svědek proti mně? Nějakej Kubiska. Nic neví, nikde nebyl, s nikým nemluvil

03.10.2014 10:25

Policie získala výpovědi dvou bývalých zaměstnanců firmy napojené na Ivo Rittiga, které považuje za zásadní v souvislosti s firmou Oleo Chemical. Oba popsali, jak se měly vyvádět peníze přes účty v cizině právě k Rittigovi. Za zásadní se nyní považuje výpověď účetního, ale deník MF Dnes poukazuje na fakt, že sama o sobě nemusí stačit k usvědčení. Sám Rittig považuje obvinění z praní špinavých peněz za frašku.

Ivo Rittig se směje: Klíčový svědek proti mně? Nějakej Kubiska. Nic neví, nikde nebyl, s nikým nemluvil
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Pro kriminalisty jde o jeden z klíčových důkazů v kauze Oleo Chemical. Bývalí zaměstnanci účetní firmy Peskim napojené na právníky tehdejší kanceláře Šachta & Partners popsali, jak právníci Babáková s Michalem zakládali firmy v zahraničí, přes které potom z České republiky, stejně jako v případu Olea, měli vyvádět peníze, informovaly o tom už dříve Lidovky.cz.

„Nějakej Kubiska. Nikde nebyl, nikoho nezná a s nikým nemluvil. O Oleo Ch neví vůbec nic. Trumfový eso. Fakt dobrý,“ uvedl Rittig na Twitteru a zahájil tak útok na svědka.

Policie nestaví na jedné výpovědi

Podle Petra Soukenky z Nadačního fondu proti korupci by takové svědectví mělo zničující účinek, kdyby promluvil někdo z Rittigových nejbližších spolupracovníků. „Účetní nebyl ten hlavní, dostával pokyny. Kdyby to, co on, popsal například právník David Michal, tak by to byla mnohem větší váha. Ale nemůže to stát na jedné výpovědi. Policie se opírá i o další svědectví, která říkají, že za tím měl být Rittig,“ uvedl Soukenka.

Pro MF Dnes se vyjádřil také Karel Randák, rovněž z Nadačního fondu proti korupci. Podle něj nyní půjde o to, jestli se účetního podaří nějak nezvěrohodnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…