Jan Čulík vyděšeně: Kdo dnes napíše, že Konvička je extrémista, může přijít o místo a vyhrožují mu smrtí

07.06.2015 12:04

Na levicovém serveru Britské listy se jejich šéfredaktor Jan Čulík opět vrací k olomouckému incidentu, kdy se minulý týden pokusil jeden ze zahraničních studentů Lékařské fakulty olomoucké Univerzity Palackého strhnout plakát visící na petičním stánku iniciativy Islám v ČR nechceme. Čulík se podivuje tomu, že i když plakát IVČRN je zjevným útokem proti náboženství, a tedy podle českého zákona trestným činem, za nějž by se mělo odsuzovat na dva roky nepodmíněného trestu vězení, nikdo to neřeší.

Jan Čulík vyděšeně: Kdo dnes napíše, že Konvička je extrémista, může přijít o místo a vyhrožují mu smrtí
Foto: IVČRN
Popisek: Členové sdružení IVČRN byli v Olomouci napadeni dvěma desítkami muslimů, na místě zasahovala policie

Plakáty IVČRN, na nichž je vyobrazena přeškrtnutá mešita, jsou podle Čulíka útokem na osobní, etnickou a kulturní totožnost lidí. Zmíněné plakáty tak prý jsou negací „hlubinných totožnostních rysů, které dotyčného jedince definují svou podstatou a tu změnit nemůže“.

Zakazování islámu přirovnává k tomu, jako kdyby chtěl někdo zakazovat českou identitu. „Když někdo třeba začne zakazovat Čechům, aby jezdili veřejnou dopravou, jak se Čech může změnit, aby se takovému příkazu vyhnul?“ píše Čulík.

Jak mohou zahraniční studenti změnit svou kulturní identitu?

Plakáty IVČRN zobrazující přeškrtlou mešitu jsou podle něj přesně tímtéž útokem na hlubinnou kulturní identitu milionů nevinných lidí. „Co mají s takovým útokem zahraniční studenti dělat? Jak mohou svou kulturní identitu změnit?“ ptá se Čulík.

Tvrdí také, že olomoucká univerzita je pod tlakem ultrapravicových radikálů, kteří jejím hodnostářům vyhrožují smrtí.

A také bez bližších podrobností uvádí, že když „někteří novináři, kteří se odvážili napsat do některých českých novin, že incident vyvolali pravicoví extremisté z organizace IVČRN“, prý přišli málem o místo.

„To, že plakát IVČRN je zjevným útokem proti náboženství, a tedy podle českého zákona trestným činem, za nějž by se mělo odsuzovat na dva roky nepodmíněného trestu vězení, nikdo neřeší,“ posteskl si také Čulík.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…