Je neuvěřitelné, že opilí Češi poslouchají Michala Davida a zpívají si ho, vyslechl Veselovský

27.08.2017 9:34

Publicista Karel Veselý v rozhovoru s Martinem Veselovským na DVTV předestřel svůj pohled na to, co opravdu dělali zpěváci jako Michal David, Helena Vondráčková a jiní za komunistů. Zpěváci se prý tehdy starali především o to, aby lidé moc nepřemýšleli.

Je neuvěřitelné, že opilí Češi poslouchají Michala Davida a zpívají si ho, vyslechl Veselovský
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Michal David

Hudební publicista Karel Veselý má za to, že angažovaní zpěváci za komunistů, jako byli Michal David a další, zpívali, aby se lidé zklidnili a nezajímali se moc o politiku. „Ten pop vytvářel takovou atmosféru zapomnění nebo slasti, aby ty lidi nemysleli na tu politiku a aby byli v pohodě, aby nepřemýšleli nad tím, že by něco mohlo být jinak,“ zaznělo z úst hosta.

Tuhle nostalgii po starém režimu prý přiživuje i Česká televize, která dokola v létě pouští normalizační seriály. Michala Davida si ale pouštějí i dnešní mladí lidé. Proč? Protože jim Michala Davida pouštěli rodiče a je to něco, co i dnes znají všichni. Tenhle zpěvák je zkrátka jakýmsi společným jmenovatelem spojujícím všechny generace.

Anketa

Dělá Robert Fico dobře, když chce Slovensko přivést do tvrdého jádra EU?

5%
80%
hlasovalo: 6702 lidí

„Mně třeba přijde zajímavý, že se ocitnu na nějakém večírku, kde je spousta teenagerů a v určitém okamžiku jsou všichni opilí a pustí si Michala Davida a i ti teenageři zpívají toho Michala Davida, což je absurdní a neuvěřitelný," podivoval se host.

Celý rozhovor naleznete zde.

I dnes se mu zdá, že zpěvák, který se spojí s nějakým politikem, sníží význam svého hudebního poselství. „Když se zpěvák spojí s nějakým politikem, tak to zavání. Zavání to tím, že si ho ten politik zaplatil,“ dodal. Hudba a politika podle jeho názoru zkrátka nejdou dohromady, a to ani v České republice, ani v Americe, ani jinde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…