Jedna, druhá, třetí zveřejněná... „Prodáváte fotku od rakve? Styďte se!“ U Babiše na profilu je zle

03.02.2020 17:25

Česká republika se loučí s předsedou Senátu a dlouholetým starostou Teplic Jaroslavem Kuberou, který nečekaně opustil svět živých 20. ledna tohoto roku. Matadorovi české politiky se přijel poklonit i současný premiér Andrej Babiš a o moment, kdy se sklání před Kuberovou rakví, se podělil na sociálních sítích. A možná to neměl dělat, protože tím vyvolal salvu ostrých reakcí.

Jedna, druhá, třetí zveřejněná... „Prodáváte fotku od rakve? Styďte se!“ U Babiše na profilu je zle
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Jaroslav Kubera řídil severočeské Teplice neuvěřitelných 24 let. Od konce roku 2018 řídil i Senát. A nebál se naplno říkat, co si myslí. Důrazně hájil svobodu člověka a v žertu nabízel kolegyním senátorkám, že je v máji políbí, aby náhodou nepřišly zkrátka, kdyby na to zapomněli jejich manželé.

Naposledy veřejně promluvil 18. ledna na kongresu ODS. O 48 hodin později zkolaboval. Své spoluobčany už nebude bavit specifickým humorem, kterým tak moc dráždil např. stoupenkyně feministického hnutí.

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se poklonil před Kuberovou rakví a o tento moment se podělil na sociální síti Facebook. Jen to možná neměl dělat, protože tím vyvolal řadu reakcí. Lidé Babišovi mimo jiné připomněli, že Jaroslav Kubera patřil k velkým kritikům Babiše a hnutí ANO. A často si prý Babiše „namazal na chleba“.

„Pan Kubera si Vás a Vaše voliče ve svém posledním projevu namazal na chleba, jak to uměl jen on. Vznešený, hrdý demokrat,“ zaznělo v diskusi.

Loučení s Kuberou

A to nebylo to jediné, co lidé Babišovi připomněli. Babiš se o sobě také dočetl, že je „nechutnej kašpar“ a tuto smutnou událost jen využívá k tomu, aby se opět zviditelnil. „Se divím, že se takhle Babiš dokáže ohnout s tou svou páteří,“ doplnil k tomu jeden z voličů. „Ne že by to u soudruha agenta byla nějaká novinka, ale tohle je od něho zase opět nehorázné chucpe,“ přisadil si další. „Styďte se, prodávat fotku od rakve. Slušní odcházejí, vy nikdy neodejdete, to jste nám mockrát řekl,“ zaznělo do třetice.

Loučení s Kuberou

Loučení s Kuberou

Loučení s Kuberou

Došlo i na povzdech, že slušní a pracovití politici odcházejí a „šmejdi“ zůstávají. „Bohužel, čestní a charakterní lidé odcházejí a ŠMEJDI nám tady zůstávají. Jaroslave, ještě jsi neměl odcházet. Právě teď si dávám jedno cigárko – za tebe. Upřímnou soustrast celé rodině,“ pravil pan Dědek.

Loučení s Jaroslavem Kuberou

Někteří lidé se však poklonili i před Babišem. Za to, že dokázal vzdát čest i svému výraznému názorovému oponentovi.

Loučení s Kuberou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…