Jsi v pí**, naklonil se ovíněný Kalousek na premiéra přímo před kamerami

06.06.2019 16:25

V Poslanecké sněmovně bylo ještě veseleji než obvykle. O rozruch se postaral Miroslav Kalousek, který si, prý mírně nabuzen alkoholem, došel za Andrejem Babišem k vládní lavici a sdělil mu nejspíš, že je stejně „v píči“. Babiš si zážitek s ovíněným kolegou nenechal pro sebe...

Jsi v pí**, naklonil se ovíněný Kalousek na premiéra přímo před kamerami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o novele zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi vrácené Senátem. Senát byl přehlasován, církevní náhrady budou tedy zdaněny

Vše začalo, když premiéra Babiše v rámci tradičních čtvrtečních interpelací oslovila Markéta Pekarová Adamová a vyptávala se na hlavní téma posledních dní – dotace z Evropské unie.

Babiš poslankyni šetrně upozornil, že si asi plete miliony a miliardy. „Zkuste si to napsat na papír, kolik je to nul,“ doporučil Pekarové Adamové. Pak všechny ujistil, že vláda určitě projedná, proč jsme z Bruselu přišli o 35 miliard za minulých vlád. Babiš vyjádřil naději, že ti, kteří to způsobili, také odejdou z politiky. „Jeden z nich vám tam teď našeptával,“ poznamenal a záběr kamery ukázal smějícího se Miroslava Kalouska s poslankyní Pekarovou Adamovou v první lavici.

Pak se slovy „moje bilance je plus pade, vaše minus třicet pět miliard“, opustil řečniště. Další interpelaci přednášel Martin Baxa z ODS ohledně platů učitelů. Babiš si sedl do vládní lavice, kam za ním klátivým krokem zamířil Miroslav Kalousek. Zepředu se opřel o vládní lavici a několik vteřin premiérovi něco vykládal. Babiš působil dojmem, že si jej nevšímá, takže šéf poslanců TOP 09 po chvíli zase odešel.

Když Baxa domluvil a premiér Babiš měl odpovídat, informoval Poslaneckou sněmovnu, co se stalo. „Po mé poslední odpovědi mě navštívil poslanec Kalousek, mírně ovíněný, a sdělil mi: Dělej, co umíš, stejně jseš v pí...  nemůžu to dokončit.“ Pak s pohledem do lavic TOP 09 zkonstatoval: „Už odešel, nejlepší ministr financí.“

Dodal, že je rád, že má v Parlamentu takové kolegy, kteří jsou v politice třicet let, teď chodí demonstrovat na náměstí… někteří poslanci nevydrželi a začali se smát. Pak Babiš ještě doporučil, aby si tento demonstrant za odvolání Marie Benešové vzpomněl, že když byla v roce 2005 odvolána z čela Nejvyššího státního zastupitelství, tak dával do novin prohlášení, že s tím zásadně nesouhlasí, a dokonce současné ministryni spravedlnosti nechal poslat kytku. A pak už se po žertovné odbočce vrátil k otázce poslance ODS na platy učitelů.

Miroslav Kalousek později Babišem citovaná slova popřel. „Nejsem jeptiška, ale tohle slovo ve slovníku nemám,“ sdělil serveru IDNES.cz. Je prý naopak prokázané, že toto označení používá premiér Babiš.

Kalousek tvrdí, že premiérovi u vládní lavice říkal „Dělej co umíš, ale stejně nemáš šanci“. A jako již několikrít, když byl ve sněmovně nařčen z alkoholismu, uvedl, že je ochoten nechat si změřit hladinu alkoholu v krvi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…