K Soukupovi dorazil ministr Vojtěch. Na tabuli rovnal poslankyně podle sexuální přitažlivosti a radil lidem, jak se stravovat o Vánocích

21.12.2017 23:00

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup v pořadu Duel Jaromíra Soukupa přivítal nového ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha. Divákům vysvětloval, proč si ho do vlády vybral premiér Andrej Babiš (ANO). Pochlubil se také, co říkají jeho rodiče na to, že se relativně krátce po třicítce stal ministrem. Došlo i na slavnou tabuli Jaromíra Soukupa. Moderátor žádal po ministrovi, aby rozřadil poslankyně podle jejich sex-appealu.

K Soukupovi dorazil ministr Vojtěch. Na tabuli rovnal poslankyně podle sexuální přitažlivosti a radil lidem, jak se stravovat o Vánocích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Hned na úvod prozradil, že se chtěl věnovat zpěvu jako svému koníčku. Proto se přihlásil do SuperStar. Pak ovšem hned přeskočil na politiku. Politika a showbyznys prý mají leccos společného. V obou oborech se chce člověk zviditelňovat.

Proč si vás vybral Andrej Babiš?

Ve svém resortu prý nechystá žádné zemětřesení, jen chce chod resortu zefektivnit. „Mám výhrady k tomu, jak jsou řízeny ty přímo řízené nemocnice spadající pod ministerstvo zdravotnictví. Leccos se dá zefektivnit. Různé nákupy,“ dal příklad. Vzhledem k tomu, že se zdravotnictví věnoval už jako náměstek ministerstva financí vedeného Andrejem Babišem.

Když se stal ministrem, rodiče na něj prý byli patřičně pyšní. „Rodiče na mě byli pyšní a podporovali mě. Podporují mě celou dobu,“ prozradil host. Navrch doplnil, proč si ho do resortu asi vybral předseda vlády Babiš. „Já jsem pro něj pracoval poměrně tvrdě přes tři roky a asi jsem mu byl užitečnej,“ vyslovil svůj názor. Mohlo mu prý pomoct i to, že nerad zbytečně vede plané řeči.

Své ministerské angažmá zkouší brát s nadhledem. „Pro mě to není alfa a omega, že jsem se stal ministrem. Je to příležitost, ale je to pomíjivé,“ poznamenal host.

Ne všude se léčí dobře

Přál by si, aby se v nemocnicích efektivně využívala jednotlivá lůžka. „Ale rozhodně to neznamená rušení nemocnic,“ uklidňoval člen vlády. Jednotlivé nemocnice by rád porovnal z hlediska kvality. „Ne všude se léčí dobře a ne každý dělá všechno skvěle,“ upozornil host pořadu. Stejně tak prý nebude mlčet ke korupci, která se projevuje ve zdravotnictví, ale i v dalších oborech, které prostupují našimi životy. Ovlivnit to chce především ve státem řízených nemocnicích. Korupce ve zdravotnictví údajně lidem z peněženek „spolkne“ osm miliard korun.

Zdravotnictví se prý postupně může zlepšit už tím, že ho neřídí „kardinál Richelieu českého zdravotnictví“, jak o někdejším poslanci ODS Marku Šnajdrovi mluvil Andrej Babiš, ale i jiní politici.

Nehodlá prý s korupcí bojovat tím, že by hnal do zdravotnictví další peníze přes zdravotnické poplatky. Domnívá se, že do zdravotnictví teče dost peněz. „V posledních letech to bylo každý rok 15 miliard navíc a příští rok to bude dokonce 22 miliard,“ prohlásil Vojtěch s tím, že už se blížíme k magickému číslu 300 miliard ročně. Část peněz by proto měla být využita k vytváření rezerv. Alespoň podle člena vlády.

Zato hodlá bojovat s tím, že pacienti údajně dostávají příliš málo informací od lékařů. „Pacient by měl mít dost informací, aby se mohl rozhodnout. Neví, co s ním lékař bude dělat,“ nastínil svou představu nový ministr. Lidé by např. měli vědět, jaké léky mají užívat a jaké už nepotřebují, protože mnoho nespotřebovaných léků nakonec skončí v záchodě, což podle Vojtěcha není v pořádku.

Pane ministře, jaké ženy se vám líbí?

Když se pořad přehoupl do druhé poloviny, Jaromír Soukup již tradičně vytáhl na svého hosta tradiční magnetickou tabuli. Ukázal mu různé političky a ptal se Vojtěcha, jestli podle jeho názoru mají sex-appeal.

Olgu Richterovou od Pirátů zařadil kamsi doprostřed osy, stejně jako Markétu Pekarovou Adamovou z TOP 09, protože nepreferuje dámy s krátkými vlasy. Ukázalo se totiž, že preferuje dlouhovlasé blondýnky, ale o moc víc toho prozradit nechtěl.

Posléze znovu přešel na vážnější notu. Ve zdravotnictví prý notně scházejí zdravotní sestřičky. „Nedostatek sester problém je. Je to dáno tím, že zdravotní sestry odcházejí do jiných oborů. Je potřeba jim zvyšovat platy,“ zdůraznil Vojtěch.

V závěru pořadu požádal všechny občany, aby dbali o své zdraví. Uklidňoval však lidi, že kvůli svému zdraví nemusejí jíst o vánocích „trávu“. Mají prý jíst přiměřeně a nezapomínat na pohyb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…