Kalousek chce mimořádnou schůzi sněmovny k Babišovu majetku

02.02.2017 19:17

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek dnes ve sněmovně oznámil, že pravicová opozice chce vyvolat mimořádnou schůzi kvůli pochybám o majetku ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Šéf klubu občanských demokratů Zbyněk Stanjura ČTK řekl, že je pravděpodobné, že ODS tuto iniciativu podpoří.

Kalousek chce mimořádnou schůzi sněmovny k Babišovu majetku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Daňové podvody, dluhopisy, zneužívání a využívání práva si nechme na mimořádnou schůzi, která bude svolána,“ prohlásil na plénu Kalousek.

Babiš totiž předtím mluvil v rámci debaty o závěrečné zprávě vyšetřovací komise ke sporné policejní reorganizaci a o korunových dluhopisech, které nepodléhaly zdanění. Kalousek ho chtěl na toto téma interpelovat. „Lidem, jako je Kalousek, se zodpovídat nebudu... Nebudete říkat, že tady dělám daňové podvody,“ prohlásil Babiš.

Kalousek uvedl, že Babiš bude mít na mimořádné schůzi „veškerý prostor k těm košatým vyjádřením“, jimiž nyní plénum obdařuje.

Babiš podle médií nakoupil v roce 2013 dluhopisy Agrofertu za 1,482 miliardy Kč. Vicepremiér pro Deník uvedl, že jeho čisté příjmy do roku 2015 činily 1,526 miliardy Kč, server Echo24 ale na základě majetkových přiznání podávaných do sněmovny dospěl k závěru, že do roku 2013 Babiš vydělal 1,11 miliardy Kč, což by na nákup dluhopisů nestačilo. Babiš poté oznámil, že kromě dříve uvedených příjmů, které podléhaly zdanění, měl i nedaněné příjmy 650 milionů Kč z prodeje firem, akcií a dřívějšího podnikání.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…