Karlovarský kraj: Stavba za 100 milionů pro záchrannou službu

27.02.2011 11:26

Karlovarský kraj postaví letos nové sídlo krajské záchranné služby. 70 milionů korun bude stát samotná stavba, 30 milionů korun technologické vybavení.

Karlovarský kraj: Stavba za 100 milionů pro záchrannou službu

Územní zdravotní záchranná služba Karlovarského kraje se přestěhuje do nové čtyřpodlažní budovy v areálu krajského úřadu. Stavbu budovy musí ale kraj stihnout do letošního listopadu, řekl ČTK náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Havel (ČSSD). 

 "V přízemí budou garáže a zázemí pro sanitky a posádky. V dalších patrech bude zázemí pro lékaře a sestry, centrální dispečink záchranné služby, bude zde také ředitelství krajské záchranné služby. Budova tak bude sdružovat jak ředitelství krajské záchranné služby, tak karlovarské pracoviště," popsal Havel. 

Z celkových nákladů kraj z úvěru zaplatí 70 milionů korun. Tolik bude stát samotná stavba. Zbylých 30 milionů korun bude stát technologické vybavení, na kterou by záchranná služba měla získat dotaci z ministerstva zdravotnictví. 

Stavební část zakázky ale musí být dokončena do listopadu letošního roku. Do té doby se musí záchranná služba vystěhovat z prostor Hasičského záchranného sboru, který rovněž očekává investici do technologického vybavení a potřebuje pronajaté prostory uvolnit, aby dotaci na vybavení mohl čerpat.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …