Kauza „silvestrovské útoky imigrantů“ byla inscenovaná a zaplacená, myslí si Lukáš Jelínek. Je to prý příliš okaté...

08.01.2016 7:58

Jako zorganizovaná a zaplacená s jasným cílem působí kauza hromadných sexuálních útoků převážně syrských přistěhovalců na ženy, ke kterým došlo v několika německých, švýcarských a rakouských městech, na politologa Lukáše Jelínka. Jelínek se s touto svou domněnkou svěřil na svém facebookovém profilu.

Kauza „silvestrovské útoky imigrantů“ byla inscenovaná a zaplacená, myslí si Lukáš Jelínek. Je to prý příliš okaté...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lukáš Jelínek

„Trochu to na mě působí jako zorganizované, zinscenované, zaplacené s jasným cílem. Už jen proto, že k tomu došlo hned v několika městech,“ napsal Jelínek. Přiznal ale, že je to jen hypotéza, protože důkaz pro toto tvrzení nemá.

V Kolíně nad Rýnem a v Hamburku o poslední noci loňského roku velké skupiny mužů sexuálně napadaly a okrádaly ženy; podle svědků to byli muži arabského a afrického vzhledu. Policisté zasahující na silvestra v Kolíně nad Rýnem řekli deníku Die Welt, že velká část útočníků byli noví syrští žadatelé o azyl.

Podle později zveřejněných informací k podobným hromadným sexuálním útokům na ženy došlo také v rakouském Innsbrucku a ve švýcarském Zurichu.

Většina předvedených byli Syřané

Kolínská policie podle Die Welt kontrolovala o silvestrovské noci asi 100 mužů, kteří se podíleli na sexuálních napadeních. Část z nich policisté předvedli na služebnu a krátkodobě umístili do vazby. „Jen malá část z nich byli Severoafričané, většina kontrolovaných byli Syřané,“ řekl listu jeden ze zasahujících policistů. „Většinou to byli žadatelé o azyl, kteří nedávno přicestovali. Předložili dokumenty, které se vydávají při podání žádosti o azyl,“ doplnil.

Vedení kolínské policie podle informací deníku zamlčuje informace o původu podezřelých i o okolnostech silvestrovského zásahu. Policejní prezident porýnského velkoměsta Wolfgang Albers dosud uváděl, že policisté totožnost podezřelých neznají a že v souvislosti s incidentem nebyl nikdo zadržen.

V první řadě nešlo o okradení, ale o sexuální pobavení

Die Welt také odmítl hypotézu vedení policie, že sexuální útoky sloužily jen k odvedení pozornosti od zlodějů. Podle zasahujících policistů mužům nešlo v první řadě o to, aby své oběti okradli. Hlavním motivem činu prý bylo „sexuální pobavení“, jak vypověděli ti z podezřelých, které policie zadržela.

„Kdo si myslí, že se u nás může stavět nad zákony, musí být potrestán, a to bez ohledu na to, odkud pochází,“ prohlásil v reakci na incident německý ministr spravedlnosti Heiko Maas. Připomněl, že žadatelé o azyl mohou být před ukončením azylového řízení okamžitě vypovězeni, pokud budou odsouzeni přinejmenším k jednomu roku vězení nepodmíněně. „Tato trestní sazba je při sexuálních útocích klidně možná,“ řekl ministr.

Celý text příspěvku politologa Lukáše Jelínka na jeho facebookovém profilu:

Trochu to na mě působí jako zorganizované, zinscenované, zaplacené s jasným cílem. Už jen proto, že k tomu došlo hned v několika městech. Ale je to jen hypotéza, důkaz nemám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…