Klaus znovu podpořil Hegera: Dále ustupovat není možné

08.02.2011 14:08

Jednoznačnou podporu ministru zdravotnictví Hegerovi opakovaně vyjádřil prezident Klaus. Podle hlavy státu nelze výhrůžkám nespokojených lékařů dále ustupovat, uvádí Tiscali.cz.

Klaus znovu podpořil Hegera: Dále ustupovat není možné

Prezident Václav Klaus se znovu jednoznačně postavil na stranu ministra zdravotnictví Leoše Hegera při jednání s nespokojenými lékaři, jejichž protestní akce Děkujeme, odcházíme může ochromit české zdravotnictví. Podle prezidenta není možné lékařům dále ustupovat. Ocenil však zdravotníky, kteří se k protestu nepřidali.

„Já velmi podporuji ministra zdravotnictví. Hovořil jsem s ním telefonicky v pondělí delší dobu a myslím, že dále ustupovat není možné. Prostě občané České republiky si to nepřejí," cituje Tiscali.cz Klausova slova, která pronesl na Pražském hradě po setkání s makedonským prezidentem.

SLEDUJEME téma exodus lékařů

Bezpečnostní rada státu bude rokovat bez prezidenta

Podle hlavy státu je třeba ocenit lékaře, kteří „normálně dále pracují a ničím nevyhrožují". Za postoj k problémům ve zdravotnictví poděkoval zdravotním sestrám. Klaus už dříve kritizoval přístup nespokojených lékařů a postavil se za Hegera. Dnešního jednání bezpečnostní rady se ale neúčastní.

Bezpečnostní rada státu se sejde v odpoledních hodinách a spolu s hejtmany se bude zabývat situaci v krajích postižených hromadnými výpověďmi nemocničních lékařů. Měla by projednat zajištění péče po 1. březnu, kdy chce ze zaměstnání odejít 3800 lékařů. Pozván je i ministr zdravotnictví Leoš Heger.

K věci:

Lumpárna, syčárna. Politolog odsoudil lékaře ještě víc než Klaus 

Klaus Hegerovi: Ti arogantní lékaři nesmí vyhrát 

Hradní Hájek buřiči Engelovi: S teroristy se nevyjednává 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…