Konec Středuly. Bartošek nevěří oficiální verzi. V ČT předem varoval před jeho nástupcem

04.03.2024 22:25 | Monitoring

Předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula přišel o svou pozici kvůli nezaplaceným členským příspěvkům. „Ve mně to vyvolává řadu otázek, proč se tak stalo,“ přemítal v pořadu Interview místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek.(KDU-ČSL) nad tím, zda jde skutečně jen o Středulovu zapomnětlivost. Doufá, že bude post obhajovat a nenahradí jej někdo, kdo bude dělat „užitečného idiota“ v rámci „proruských aktivit“.

Konec Středuly. Bartošek nevěří oficiální verzi. V ČT předem varoval před jeho nástupcem
Foto: ČT24
Popisek: Jan Bartošek

Josef Středula patřil k velkým kritikům současné koalice, byl velkým kritikem tzv. konsolidačního balíčku, pořádal protivládní demonstrace. Přesto Bartošek nemá radost, že už není předsedou ČMKOS. „Nemám z toho radost. Jednak nejsem škodolibý a současně odbory jsou od toho, aby hájily pracující, a když je namístě, tak aby kritizovaly a hledalo se řešení. Radost z toho skutečně nemám,“ sdělil Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

„Když jsem tu informaci někde četl, tak mi to přišlo trošičku úsměvné, bral jsem to trochu jako recesi. Říkal jsem si, že zapomněl zaplatit…,“ pousmál se Bartošek.

Věří, že je za tím pouze zapomnětlivost Středuly? „V praxi se děje to, že když zapomenete zaplatit členské příspěvky, tak vám řeknou, že jste zapomněl zaplatit, a to v poměrně krátkém časovém úseku, a člověk to dá do pořádku. Když někdo řekne, že nejsou zaplacené členské příspěvky, a tím končí tvé členství, tak se jedná o striktní výklad. Ne že by to možné nebylo, ale i ve mně to vyvolává řadu otázek,“ uvedl.

„Považuji to za poměrně přísný postup vůči předsedovi, který v rámci odborů udělal v řadě věcí mnoho dobrého,“ dodal Bartošek s tím, že nyní nechce spekulovat, zda to skutečně ukazuje na střet uvnitř odborů.

Josef Středula řekl, že na jejich mimořádném sjezdu bude post obhajovat. „V to, co já pevně doufám nebo očekávám, neboli pevně věřím, že dojde-li ke změně, takže Josef Středula nebude nahrazen někým, kdo bude dělat užitečného idiota v řadě různých proruských aktivit, kterých jsme svědky při různých demonstracích, ať už při té úterní zemědělské nebo u stávky pedagogů,“ dodal Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dělat užitečného idiota, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka.Sirka , 04.03.2024 23:46:09
Aspen institutu je správné, dělat to samé tzv. "proruským aktivitám" je špatně? To je bartoškizmus v praxi. Hoďte na něj už konečně síť. A hlavně tohoto koniáše voliči už konečně v příštích volbách vykopejte z PS.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cíllí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cíllí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…