Lidovci se zasekli, takže Okamura vyložil karty pro podporu vlády

19.12.2013 9:36

Veřejnost zajímá, zda Úsvit podpoří vznikající vládu ČSSD, ANO a lidovců. Okamura v krátkém prohlášení napsal, že jeho hnutí trvá na svých předchozích vyjádřeních. Podpoří prý pouze tu vládu, která podpoří přijetí zákona o obecném závazném referendu. Svým voličům dále vzkazuje, že hnutí plní své sliby dané voličům.

Lidovci se zasekli, takže Okamura vyložil karty pro podporu vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

ParlamentníListy.cz mají k dispozici vyjádření šéfa hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury. Veřejnost totiž zajímá, jak se hnutí staví k podpoře vznikající vlády sestavené z ČSSD, ANO a lidovců. Tomio Okamura informuje, že zatím nebyli oficiálně nikým osloveni. To znamená, že je zatím o podporu nikdo nežádal.

To se může jistě brzy změnit. Tomio Okamura proto připomíná priority svého hnutí, kterými podmiňuje případnou podporu vládě. „Podpoříme vládu, aniž do ní otevřeně vstoupíme, která podpoří přijetí zákona o obecném závazném referendu, jehož realizace nebude omezena procenty hlasujících a počet podpisů občanů pod zákonodárnou iniciativu nebude vyšší než 100 tisíc,“ napsal Okamura.

V závěru krátkého prohlášení Tomio Okamura ubezpečuje veřejnost a své voliče, že ze svých slibů neustupuje. „Našim voličům jsme slíbili mj., že budeme prosazovat přímou demokracii a že v tomto volebním období nebudeme obsazovat žádné posty ve vládě. Sliby se mají plnit,“ uzavírá Tomio Okamura.

Co napsal Tomio Okamura:

Dobrý den,
na základě Vašich opakovaných dotazů nám dovolte uvést, že stanovisko ohledně potencionální podpory vlády je stále stejné:
1) nikdo nás oficiálně neoslovil
2) podpoříme vládu, aniž do ní otevřeně vstoupíme, která podpoří přijetí zákona o obecném závazném referendu, jehož realizace nebude omezena procenty hlasujících a počet podpisů občanů pod zákonodárnou iniciativu nebude vyšší než 100 tis.
3) nechceme žádné ministerstvo - našim voličům jsme slíbili mj., že budeme prosazovat přímou demokracii a že v tomto volebním období nebudeme obsazovat žádné posty ve vládě
Sliby se mají plnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…