Málokdy mám tendenci reagovat, ale... Europoslanec Štětina nadzvedl ze židle komunistku Konečnou

02.01.2015 21:35

Dnešní vyjádření senátora Jaromíra Štětiny (TOP 09) k plánované květnové návštěvě prezidenta v Moskvě rozhořčilo komunistickou europoslankyni Kateřinu Konečnou natolik, že se odhodlala k výjimečnému kroku. „Málokdy mám tendenci reagovat na nesmysly vyřčené mým kolegou europoslancem Štětinou,“ přiznala. „Jeho demagogie a zášť jsou totiž natolik velké, že ho z jakékoliv polemiky diskreditují,“ dodala s tím, že tentokrát udělala výjimku.

Málokdy mám tendenci reagovat, ale... Europoslanec Štětina nadzvedl ze židle komunistku Konečnou
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Zareagovat se rozhodla poté, co si dnes přečetla jeho vyjádření k cestě prezidenta republiky na oslavy Dne vítězství v květnu v Moskvě. Štětina totiž pro ParlamentníListy.cz uvedl: „Jet v květnu do Moskvy na pozvání diktátora je urážkou ruských, ukrajinských, čečenských, gruzínských a jiných vojáků, kteří položili životy v boji proti nacismu.”

Podle Konečné by ale Miloš Zeman hluboce urazil nejen vojáky národností, které Štětina vyjmenovává, ale urazil by také československé odbojáře, kteří bojovali na všech frontách - doma i v zahraničí - a přispěli k vítězství protinacistické koalice, kdyby pozvání nepřijal.

„Bez ohledu na sympatie, či nesympatie k představitelům Ruska, Anglie, Velké Británie, Francie, Kanady... nasazovali své životy za záchranu Evropy a světa,“ napsala Konečná. Podle jejího názoru právě jen naši dosud žijící odbojáři mají právo posoudit, zda se jedná o urážku, nebo poctu. „Pokud je znám, urážkou je pro ně vyjádření pana Štětiny,“ podotkla europoslankyně.

Celý komentář europoslankyně Kateřiny Konečné:

Europoslanec Štětina by měl vážit slova

Málokdy mám tendenci reagovat na nesmysly vyřčené mým kolegou europoslancem Štětinou. Jeho demagogie a zášť jsou totiž natolik velké, že ho z jakékoliv polemiky diskreditují. Nicméně, když jsem si dnes přečetla jeho vyjádření k cestě prezidenta republiky na oslavy Dne vítězství v květnu v Moskvě, nedá mi to a zareagovat musím. Pan Štětina totiž prohlásil: „Jet v květnu do Moskvy na pozvání diktátora je urážkou ruských, ukrajinských, čečenských, gruzínských a jiných vojáků, kteří položili životy v boji proti nacismu.” Ráda bych k tomu proto dodala: Pan prezident by hluboce urazil nejen vojáky národností, které pan Štětina vyjmenovává, ale urazil by také československé odbojáře, kteří bojovali na všech frontách - doma i v zahraničí - a přispěli k vítězství protinacistické koalice, kdyby pozvání nepřijal. Bez ohledu na sympatie, či nesympatie k představitelům Ruska, Anglie, Velké Británie, Francie, Kanady - nasazovali své životy za záchranu Evropy a světa.  A bez ohledu na sympatie, či nesympatie k představiteli Ruské federace je povinností představitele státu, který 70. výročí konce druhé světové války v Evropě považuje za nejlepší příležitost poklonit se hrdinům, kteří v této válce bojovali, padli a nemnozí ještě žijí, společně s tehdejším spojencem oslavit vítězství, které zaplatili krví i naši občané. Pan prezident bude reprezentovat i naše dosud žijící odbojáře - jen ti mají právo posoudit, zda se jedná o urážku" nebo poctu. Pokud je znám, urážkou je pro ně vyjádření pana Štětiny. Ne nadarmo se říká, že ti, co na svou historii zapomenou, jsou vystaveni tomu ji opakovat. Nedovolme Štětinům a dalším podobným, aby nás k tomuto aktu dohnali.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…