Miroslav Kalousek pohovořil o koupání Babiše. Utopí se prý při něm mnoho nevinných

04.03.2016 8:18

Exministr financí a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek poskytl rozhovor deníku Právo. Zdůraznil v něm, že bylo správné postavit se tak důrazně proti zákonu o elektronické evidenci tržeb. Ten zákon je průšvih a Kalouskův nástupce, majitel Agrofertu a současný šéf státní kasy i hnutí ANO se v tom prý ještě vykoupe. Kalousek má prý ale na mysli především zájmy desetitisíců lidí.

Miroslav Kalousek pohovořil o koupání Babiše. Utopí se prý při něm mnoho nevinných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Někteří komentátoři  a vládní politici tvrdili, že se dlouhá pravicová obstrukce EET pravicové opozici nakonec vymstí. Kalousek ale trvá na tom, že poslanci TOP 09 postupovali správně. „Když se mě zeptáte jako ředitele firmy, který by prioritně sledoval kolik získá hlasů voličů, tak bych řekl, že se to nevyplatilo. Ti, kteří tímto způsobem uvažovali, nám dokonce říkali, tak to proboha pusťte. Zákon bude v reálu průšvih, nechte v tom ministra financí Andreje Babiše vykoupat. Jenže my jsme říkali, to je sice hezké, ale dříve než se v tom oligarcha vykoupe, tak v tom desítky tisíc lidí utopí,“ varoval Babišův předchůdce v pozici ministra financí.

Pro TOP 09 prý byla prioritou obrana oněch desítek tisíc lidí. Na koupání pana Babiše prý také dojde. Podobná rizika vidí v chystaném zákonu o prokazování původu majetku. Data získaná s pomocí tohoto zákona budou zneužitelná. Zásadní problém pak spočívá v tom, že se důkazní břemeno přenáší na daňového poplatníka, což je nevídané. Prolamuje to zásadu, že je člověk nevinný, dokud se mu neprokáže opak. Úřady tak fakticky dostanou možnost člověka ničit.

Kalousek se proto hodlá poprat za svobodu. Nechce ji odevzdat do rukou „babišovců“. Bude tvrdě argumentovat proti zákonu o prokazování původu příjmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…