Moje žena ve dvě ráno... Adam Vojtěch u Jana Krause zúčtoval s politikou

08.10.2020 10:00

Asi dva týdny je Adam Vojtěch už jen řadovým poslancem ANO, takže už se zřejmě nevrací domů ve druhou hodinu ranní. Nedávno byl hostem Show Jana Krause, kde prozradil, že dlouhé večery strávené na ministerstvu nesvědčily jeho manželství. „Každý den, když jsem přišel domů v jedenáct, ve dvanáct, tak mi manželka říkala: Kdy už se na to vykašleš?“ prozradil. S politikou chce po dokončení mandátu skončit. A na závěr Krausovi zazpíval.

Moje žena ve dvě ráno... Adam Vojtěch u Jana Krause zúčtoval s politikou
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Kraus začal Vojtěchovou rezignací a ptal se, jestli toho měl ministr dost nebo jaký byl důvod jeho rezignace. „Už jsem toho měl dost, byly to skoro tři roky,“ řekl bývalý ministr a Kraus dodal, že ministerský post chytl Vojtěch v „blbé době“. Exministr poznamenal, že v první vlně koronaviru byly názory ještě celkem homogenní, až nyní se každý vyjadřuje jinak. Kraus dodal, že Česko je speciální země, kde všichni rozumějí všemu, takže se všichni vyškolili na první várce a teď už je na covid odborník každý. „Do toho tady máme ty nezávislý, co nechtěj nosit roušky, ti říkaj, že je nikdo nebude buzerovat. Předtím to z toho strachu bylo takové jednotné, teď už to tak není,“ řekl a s Vojtěchem se shodli, že boj proti covidu se už omrzel, sociální sítě už neplní fotografie s rouškami.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Ptáme se od 8.10.2020)

67%
33%
hlasovalo: 42480 lidí

Politické prostředí tomu dle Krause také moc nepomohlo. „Taky se to proměnilo, na začátku, mám pocit, měli všichni taky stejné názory, pak se řeklo, rouška – symbol nesvobody, náhubek demokracie a podobně,“ mínil Vojtěch a dodal, že nečekal takovou míru, s jakou se do něj politici naváželi, a i to bylo faktorem pro jeho odchod. Potvrdil, že plánuje dokončit mandát poslance, ale pak už se v politice angažovat nehodlá. Jeho odchod prý mohl být i horší, nakonec při něm panovala i pozitivní atmosféra.

Ani doma mu funkce neprospívala. „Někdy jsem se vracel fakt ve dvě, ve tři ráno. Vstával jsem v pět,“ uvedl bývalý ministr a Kraus se ptal, proč se vůbec vracel domů. „Aby mi manželka dala večeři. Přišel jsem ve dvě ráno, ona mi uvařila, pak jsem spal...“ vysvětlil Vojtěch. Jeho žena to těžko snášela hlavně ke konci jeho působení na ministerstvu. „Každý den, když jsem přišel domů v jedenáct, ve dvanáct, tak říkala: Kdy už se na to vykašleš?“ prozradil Krausovi.

Pokud jde o úspěchy, Vojtěch jmenoval elektronický recept a lékový záznam. „To je velmi důležité, protože doposud, než jsme to spustili, tak vy jste šel k pěti lékařům a ti lékaři navzájem nevěděli, jaké léky ten pacient bere a teď díky tomu to ví, takže nepředepíšou něco, co by pacientovi mohlo uškodit,“ jmenoval bývalý ministr, co se podařilo během jeho mandátu.

I na Vojtěchovu povahu došlo, bývalý ministr uvedl, že se vždy snažil najít konsenzus a není konfliktní, což mu někteří vyčítali. „Vlastnost je to dobrá, ale v Česku takoví ti alfasamci si to berou, že jste slabej nebo nejste rváč. Že jste takovej decentní, to jsem si říkal já,“ hodnotil Kraus a ještě o Vojtěchovi řekl, že je „takovej trochu cudnej, ale zdobnej“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…