Mrtvý Karel Slezák: Byly otištěny zajímavé informace

14.02.2018 8:01

Před pár dny zemřel Karel Slezák, muž který na sebe upoutal pozornost médií. Když se rozhodl rozdat pár boxerských ran. Stalo se tak ve štábu vítězného prezidentského kandidáta. I díky této epizodě se o Karlu Slezákovi v českých médiích občas píše jako o boxerovi. Jeden ze čtenářů Lidových novin se proti této nálepce dávané Karlu Slezákovi ohradil.

Mrtvý Karel Slezák: Byly otištěny zajímavé informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Lidové noviny v uveřejnily v rubrice Dopisy redakci text, v němž se jeden z přátel Karla Slezáka ohradil proti tomu, jak o jeho zesnulém známém píší někteří novináři. Text dopisu zaujal marketingového experta Jakuba Horáka, jenž dopomohl k volebnímu úspěchu Pirátům. Rozhodl se proto uveřejnit dopis na sociální síti Facebook.

Anketa

Vadí vám, co Tomio Okamura a Miloslav Rozner říkají o táboru v Letech u Písku?

5%
95%
hlasovalo: 15520 lidí

„Znal jsem Karla Slezáka dlouho, byl přítelem mého bratra a bratrance. Všichni tři se vyučili hutníky na Kladně. Pocházel z chudé kladenské rodiny, stal se brzy sirotkem, maturitu všichni tři získali při práci na večerní střední škole, a pak vystudovali řádně vysokou školu. Každý jinou. Způsob jejich socializace na nich zanechal stopy. Od 16 let chodili třeba na noční směny, v žáru pecí jako hutníci doplňovali tekutiny mohutnými doušky piva. Nikdo jim tam nic nedaroval a nikdo jim neporadil,“ napsal čtenář.

Připomeňme, že Karel Slezák byl novinářem, který se ve volebním štábu Miloše Zemana pustil do potyčky s dalšími žurnalisty. Za své jednání byl vyloučen ze Syndikátu novinářů ČR. A o pár dní později opustil tento svět. Senátor Jan Veleba (SPO) k tomu poznamenal, že ostatní žurnalisté Slezáka uštvali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…