Müllerová připravuje návrhy na ukončení sKaret

14.05.2013 22:04

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová již připravuje ukončení sKaret – tak, jak jí to doporučila vláda. Senátní návrh považuje za neproveditelný, připravuje tedy vlastní návrhy.

Müllerová připravuje návrhy na ukončení sKaret
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Ludmila Müllerová připomněla, že i vláda senátní návrh odmítla, a chce předložit "komplexní návrh novelizace dotčených právních předpisů", a to ještě v první polovině letošního roku.

Ministryně také uvedla, že na základě doporučení vlády už zahájila jednání s Českou spořitelnou, která na základě sporné smlouvy s jejím ministerstvem systém karet určených pro výplatu sociálních dávek provozuje, a s úřady práce.

"Vyplývá z nich, že Česká spořitelna je připravena zajistit hladký průběh výplat dávek i po přechodné období, které by souviselo s přechodem na jiný způsob výplaty dávek," uvedla Müllerová.

Česká spořitelna by byla podle ní oprávněna požadovat po jejím ministerstvu náhradu škody za porušení smlouvy o provozování sKaret. Müllerová rovněž sdělila, že na ekonomické dopady na úplné zrušení sKaret v rozpočtu ministerstva nejsou peníze a že by to znamenalo značné administrativní nároky pro úřady práce.

"Technicky ani prakticky není možné transformovat systém do původní podoby" během dvou měsíců, které navrhl Senát, míní Müllerová. Podle ní by senátní novelu bylo nutné "zásadně přepracovat". 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …