Muž, který kasíroval z pražské energetické firmy, ji měsíce kontroloval. Už ho odvolali

07.02.2018 12:14

Mezi úředníky státních institucí známá persona, Alois Těšitel, skončil podle informací ParlamentníchListů.cz v představenstvu společnosti Pražská plynárenská, kde působil od března 2014. Opustit musí i další pozice, které v rámci svého kontraktu vykonával. Konkrétně jde o Informační služby - energetika, a.s., Pražská plynárenská Správa majetku, a.s, Prometheus, energetické služby, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Muž, který kasíroval z pražské energetické firmy, ji měsíce kontroloval. Už ho odvolali
Foto: ppas.cz
Popisek: Pražská plynárenská - logo

Těšitel v minulosti působil například ve společnosti 4-energetická, v Pragoplynu (dnes Pražská plynárenská), Středočeské plynárenské, Měření dodávek plynu, a.s., ale také ve fotbalovém klubu Bohemians Praha 1905. Nejvíce ho však „proslavilo“ jeho angažmá na České poště a v Řízení letového provozu Praha (ŘLP). V obou zmiňovaných strávil po dvou letech a bývalí kolegové na něho nevzpomínají dobře. 
 
Jak na České poště, tak v ŘLP měl dle našich informací velmi negativní pověst.
 
„Těšitel byl člověk, který opravdu nepatří na vedoucí pozice, nikdy nebyl k zastižení, co se leteckého provozu týče, pak to byla totální katastrofa. Nakonec se nám začal vyhýbat, protože by nám musel odpovídat například na technické věci, o kterých nevěděl absolutně nic. Pokud jste něco potřebovali, zastihli jste ho zhruba hodinu denně,“ prozradil ParlamentnímListům.cz bývalý zaměstnanec ŘLP. 
 
„Pověstná byla jeho jednání. Měl je v podstatě celý den. Dodnes si vzpomínám, že jsme z toho měli legraci, že kdyby opravdu tak usilovně jednal, musíme se mít za chvilku na Poště jako králové,“ uvádí bývalý podřízený. 
 
„Pan Alois Těšitel ukončil svém působení v ŘLP ČR, s.p. v roce 2003 na základě vzájemné dohody o rozvázání pracovního poměru,“ dostalo se nám oficiální odpovědi od vedoucího oddělení vnějších vztahů Richarda Klímy z ŘLP. 
 
Podle dostupných informací Alois Těšitel zůstává jako člen rady Českého plynárenského svazu.
 
Co je ovšem zajímavé? 
 
Těšitel je majitelem soukromé společnosti Bridor, která v minulosti podle našich informací právě od Pražské plynárenské dostala zakázku. „Se společností Bridor byla 29.3.2011 uzavřena Smlouva o spolupráci na období 1.4. – 31.12.2011, která byla následně dodatkem prodloužena do 31.12.2012. Předmětem smlouvy byla: prezentace a medializace nových produktů, podpora akvizic v rámci celé ČR, hodnocení účinnosti kampaní,“ odpověděla na dotaz ParlamentníchListů.cz Pražská plynárenská. Přesnou hodnotu kontraktu sdělit odmítla, ale podle jednoho ze zaměstnanců se tehdy jednalo souhrnně o stovky tisíc korun.
 
Pražská plynárenská patří mezi přední tuzemské dodavatele energií. Hlavním akcionářem je město Praha. Společnost se řadí mezi ty, které hospodaří s výrazně ziskovým rozpočtem. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…