Nadějný ODSák ze severu: Lidé si myslí, že můžeme za všechno zlo

26.02.2013 15:46

Novým oblastním předsedou ODS na Ústecku se stal Radim Holeček, mnohými označován za černou ovci strany. Svou kritikou však dle svých slov chtěl jen poukázat na to, co je v ústecké ODS špatně a proč je partaj vnímaná jako strůjce všeho zla v kraji. Byla potřeba změna, která podle Holečka nastala právě teď.

Nadějný ODSák ze severu: Lidé si myslí, že můžeme za všechno zlo
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Prvnímu tématu, kterému se chce Holeček v pozici nového oblastního předsedy ODS osobně věnovat, je sociální oblast. Vedení města prý v téhle sféře naprosto selhává. „Současná koalice udělala kobercové nálety na magistrát a příspěvkové organizace. Zbavila se kvalitních úředníků a manažerů, kteří svojí práci rozuměli jen proto, že podle jejího názoru byli spjatí s ODS. A za tyto lidi nemá kvalitní náhradu,“ míní Holeček v rozhovoru pro Deník.cz.

Sám Holeček přiznává, že může být trnem v oku, protože ústeckou ODS dlouho kritizoval. „ODS je vnímána negativně, často dokonce jako strůjce všeho zla, které se tady odehrávalo posledních dvacet let,“ míní Holeček s tím, že je důležité si uvědomit, že vždycky měla nějakého koaličního partnera.

Celoživotní antikomunista

Všechno ale údajně dělal proto, že chtěl poukázat na to, co je v ústecké ODS špatně, že je potřeba změna. A ta podle Holečka nastala právě teď. Strana by tak měla zlepšit především komunikaci nejen uvnitř strany, ale i s veřejností. „Musíme Ústečanům vysvětlit, že některé věci byly nutné a muselo se na ně půjčit,“ říká pro Deník.cz nový oblastní předseda.

Cílem Holečka je tedy město Ústí zlepšit. Přirostlo mu totiž, jak tvrdí, k srdci a nemůže se smířit s tím, jak nekoncepčně je teď vedené, že do jeho chodu mluví komunisti, proti kterým celý život bojuje. „Pokud mi členská základna dá za rok důvěru a stanu se volebním lídrem, rád tuhle zodpovědnost v komunálních volbách přijmu,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…