Nahráli Trumpovi – Amerika miluje psance. A rozhovor trhá rekordy

25.08.2023 9:40

Donald Trump se nechal zatknout a k tomu tam byl vyfocen jako trestanec. Navíc se odmítl zúčastnit prezidentské debaty. V USA je z toho pořádný poprask. Prodávají se trička s „trestaneckou“ fotografií, jeho rozhovor trhá divácké rekordy. Ozývají se i hlasy, že mu tohle všechno pomůže k dalšímu zvolení, protože je z něj nyní psanec. A Amerika má psance ráda. Sám Trump své zatčení označil za výsměch spravedlnosti a vyzval Američany, aby se nikdy nevzdávali.

Nahráli Trumpovi – Amerika miluje psance. A rozhovor trhá rekordy
Foto: Repro Twitter
Popisek: Trumpova fotka ze zatýkání

Donald Trump se vzdal americkým úřadům a nahlásil se ve státní věznici v Atlantě kvůli svému obvinění ze spiknutí s cílem zvrátit výsledky státních voleb v roce 2020.

Při jeho zatčení došlo vůbec poprvé v dějinách Spojených států amerických k tomu, že byl americký prezident vyfocen podle vězeňských norem. Byl mu pořízen tzv. Mug Shot, tedy portrét zepředu a z profilu.

Už tento samotný fakt způsobil nemalé pozdvižení a dokonce se rozjel i prodej triček s tímto portrétem, který mezitím Donald Trump zveřejnil na sociální síti X, dříve známé jako Twitter, kam přidal ještě adresu své webové stránky a popisek psaný velkými písmeny:

„Volební zásah. Nikdy se nevzdávejte!“

Za pozornost stojí i fakt, že na tuto sociální síť přispěl Trump poprvé od ledna 2021.

Ve vězení ale bývalý americký prezident nepobyl dlouho a podle zpravodajského serveru NEWSWEEEK byl propuštěn po zhruba 20 minutách, během kterých úředníci pořídili zmíněný portrét, změřili ho, zvážili a provedli další nezbytné úkony.

Trump musel ale zaplatit kauci ve výši 200 000 dolarů (přes 4 miliony korun) a čeká ho soud.

Poté případ označil za „výsměch spravedlnosti“.

Trump tvrdí, že případy proti němu jsou politicky motivované, protože vede závod republikánů, aby v prezidentských volbách příštího roku vyzval demokrata prezidenta Joea Bidena.

Jeho zatčení vzbudilo velký ohlas mezi americkou veřejností. Známý influecer a Trumpův příznivec k němu třeba napsal:

„...a toho dne udělali z Trumpa psance. Aniž by se ani na vteřinu zamysleli nad tím, že Amerika má ráda psance.“

To ale nebylo vše, čím Donald Trump upoutal pozornost amerických médií a veřejnosti. Odmítl totiž účastnit se debaty s ostatními republikánskými kandidáty na prezidenta s tím, že jeho náskok je dostatečný a nemá zapotřebí se dohadovat s lidmi, kteří by americkým prezidentem být neměli.

Faktem zůstává, že v době konání zmíněné debaty byl na síti X zveřejněn Trumpův rozhovor s bývalým reportérem stanice FOX NEWS Tuckerem Carsonem a získal mnohem větší divácký ohlas, než zmíněná debata.

Zatímco debatu republikánských kandidátů sledovalo v televizi FOX NEWS zhruba 13 milionů diváků, rozhovor Donalda Trumpa vidělo více než 240 milionů sledujících, obdržel zhruba 640 tisíc „lajků“ a byl sdílen asi 200 tisíci uživateli sítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Liberálové mají všude stejný mustr,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseD , 25.08.2023 10:49:18
kriminalizovat oponenta. U nás to zase byl Babiš s Čapím hnízdem. Že jim to již není trapné...

|  12 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …