Ne, to vláda neschválila! odmítá Hamáček křik proti ,,Zemanovu kanálu"

08.10.2020 10:24 | Zprávy

ČTK přinesla informaci, že vláda v pondělí schválila první fázi výstavby projektu kanálu Dunaj-Odra-Labe, jehož velikým příznivcem je prezident Miloš Zeman. Čestný předseda TOP 09 a řada dalších opozičních politiků kvůli tomu nenechali na koalici ANO a ČSSD nit suchou. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se proto rozhodl říci k budování kanálu pár slov.

Ne, to vláda neschválila! odmítá Hamáček křik proti ,,Zemanovu kanálu"
Foto: Janusz Niemczuk
Popisek: Hotový úsek průplavu Dunaj-Odra v Polsku

Opoziční Piráti či TOP 09 upozorňují, že Česko kanál Duna-Odra-Labe nepotřebuje. Prezident Miloš Zeman to vidí jinak, ale Karel Schwarzenberg na sociální síti Facebook napsal, že výstavba kanálu není ničím jiným než plýtváním penězi.

„Na zbytečné projekty vydáváme miliardové částky jen proto, aby se utužilo přátelství mezi Babišem a Zemanem, zároveň ale omezujeme své výdaje na obranu, ke kterým jsme se svým spojencům zavázali. Prostě je škrtneme a nesplníme, co jsme slíbili. Potvrzuje se moje původní podezření, když nám zvěstovali schodek pět set miliard, že nejde pouze o boj s následky koronavirové pandemie, nýbrž jde hlavně o to, aby se před volbami mohli štědře uplácet voliči a vyhazovat peníze dle libosti,“ shrnul situaci Schwarzenberg.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…