Nečas se vysmál Kalouskově cisterně: Je to báchorka

31.05.2013 15:56

Premiér Petr Nečas (ODS) se zastal ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) v kauze Alexeje Torubarova, jenž byl vydán ke stíhání do Ruska. Podle premiéra neudělal chybu ministr z jeho strany, ale pozdě zareagoval ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09). Nejvyšší správní soud přitom ministru Blažkovi vytkl, že Torubarova neměl vydávat, dokud nebylo rozhodnuto řízení o udělení azylu. Zprávu přináší server Lidovky.cz.

Nečas se vysmál Kalouskově cisterně: Je to báchorka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Budoucnost českého důchodového systému vstoupil premiér Petr Nečas do druhého důchodového pilíře. Vzhledem ke svému věku volil prý konzervativnější variantu

"Pokyn k zastavení odletu letadla s panem Torubarovem vydal ministr dopravy Stanjura (ODS). Pokud někdo zaspal při řešení této situace, bylo to Ministerstvo zahraničních věcí," tvrdí Nečas. Snažil se tak vyvrátit příběh o cisterně, která vyjela na letištní dráhu, aby letadlo zablokovala. Tu měl vyslat ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Server k tomu ale dodává, že Kalouskovu verzi potvrdily dva nezávislé zdroje.

Kriticky se předseda vlády vyjádřil také k záměru ministra zahraničí obejít prezidenta Miloše Zemana ve sporu o jmenování velvyslanců tím, že na diplomatické mise vyšle charge d'affairs, tedy nižší diplomatické úředníky. Podle Nečase je tento záměr jen provizorním řešením, které navíc odporuje dosavadním ústavním zvyklostem. „Prezident a ministr zahraničí by učinili nejlépe, kdyby se oba pohybovali v rámci ústavních zvyklostí,"  uvedl Nečas.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…