Nehoda lobbisty Janouška se nevyšetří dříve než v září

16.07.2012 16:27

Vyšetřování dopravní nehody, při které v březnu v Praze opilý podnikatel Roman Janoušek vážně zranil ženu, neskončí dříve než v září. V pondělí to sdělila dozorová státní zástupkyně Jitka Rybenská.

Nehoda lobbisty Janouška se nevyšetří dříve než v září
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Vyšetřování nehody podle ní pokračuje standardně, ale nyní je třeba zpracovat dokumentaci pořízenou na konci června při vyšetřovacím pokusu. Ten se uskutečnil na místě skutečné nehody, ve Vyskočilově ulici v Praze 4, a s výjimkou Janouška se ho zúčastnili svědci i sražená cizinka.

Podle Rybenské je třeba záznamy přepsat do písemné podoby a poté vyhodnotit. To vzhledem k množství nashromážděných materiálů zabere několik týdnů. Konec vyšetřování se tak podle ní nedá očekávat dříve, než v září. Pokud se vyšetřování podaří ukončit, následovalo by seznámení se spisem a poté by mohl případ doputovat k soudu.

Kontroverzní podnikatel a lobbista Janoušek srazil ženu 23. března v Praze 4. Po krátké honičce s policií tehdy nadýchal 2,2 promile alkoholu. Následně byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až 10 let vězení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…