Německé bulíky na našem nose. Analytik Štefec objevil v novinách závažnou zprávu, kterou české orgány ignorují

02.07.2018 19:49

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec zaznamenal, že bavorská zemská vláda v německém Pasově otevřela centrálu pohraniční policie. Němci však své zahraniční partnery ujišťují, že to nemá nic společného s uprchlickou krizí. Štefec německou stranu požádal, aby napříště lidem „nevěšela bulíky na nos“. Měli bychom se prý připravit na to, co může následovat.

Německé bulíky na našem nose. Analytik Štefec objevil v novinách závažnou zprávu, kterou české orgány ignorují
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

Zemská vláda v největší německé spolkové zemi Bavorsko otevřela novou centrálu pohraniční policie. Výhledově v ní má působit až tisíc policistů. Budou to dobře vybavení policisté, k dispozici dostali 14 milionů eur, tedy asi 364 milionů korun.

Zemský premiér Markus Söder však u příležitosti otevření stanice ujišťoval, že tento krok nesouvisí s uprchlickou krizí. Strážci zákona si podle německého deníku Bild chtějí posvítit na pašeráky drog, kteří přicházejí především z Česka.

Štefec to vidí trochu jinak. Na sociální síti Facebook žádá německou zemskou vládu, aby lidem „nevěšela bulíky na nos“.

„Se současným sporem mezi vládními stranami CDU a CSU o migrační politiku bavorská pohraniční policie nemá údajně nic, ale vůbec nic společného. Jak také jinak, že. A dokonce to údajně plánovali jenom několik měsíců. No, tyhle bulíky nám snad ani na nos věšet nemuseli. Bavoráci jsou dlouho známí plánem uzavřít bez ohledu na názor centrální vlády, sousedů v EU, případně bruselské administrativy kvůli ilegální migraci přes hranice s ČR a Rakouskem. Navíc si myslím, že bavorský počin je pilotním projektem plánu na zřízení pohraničního pásma a pohraniční policie ve všech vnějších spolkových zemích a její postupnou transformaci v regulérní pohraniční stráž,“ napsal analytik.

Na české straně hranic prý podobné plány zatím nezaznamenal, a to ani v teoretické rovině. Zatím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…