Neuvěřitelné VIDEO Roberta Fica. Totálně rozbil rady covidistů na Vánoce

10.12.2021 10:09

Hotelové koncentrační tábory! Dezoláti sedící ve vládě! Někdejší slovenský premiér Robert Fico, dnes lídr nejsilnější opoziční strany Směr-SD, vyslal ostrý vzkaz vládě stávajícího slovenského premiéra Eduarda Hegera. Ze židle ho zvedla sada nových protikoronavirových opatření. Hned nabídl cestu, jak tato nařízení obejít.

Neuvěřitelné VIDEO Roberta Fica. Totálně rozbil rady covidistů na Vánoce
Foto: Repro Facebook
Popisek: Robert Fico, bývalý premiér, předseda Smeru

Vláda slovenského premiéra Eduarda Hegera vydala novou sadu protikoronavirových restrikcí platných od 10. prosince, tedy od dnešního dne.

„Kdo si tohle usnesení vlády pročte podrobně, musí uvažovat o duševní způsobilosti těch, kteří to schválili. Budou Vánoce, tak jako první dárek vláda uložila lidem zákaz navštěvovat své příbuzné. A to až do 9. ledna příštího roku,“ kroutil Fico hlavou nad nařízením kabinetu.

Uznal sice, že z tohoto opatření existují dvě výjimky, ale ty podle Fica jen dokládají, že členové vlády vlastně nejsou při smyslech. Blízkého příbuzného o Vánocích může člověk totiž navštívit jen tehdy, když je jako nemohoucí osoba odkázán na jeho pomoc, nebo když tento blízký člověk zemře. Pak je povoleno jít mu na pohřeb.

„Shrnu to, pokud chcete na Vánoce navštívit své rodiče a donést jim dárečky, jak to ostatně děláte celý život, tak letos vám Heger a další členové vlády vzkazují, že sorry, ale nejde to. Jde to jen tehdy, když zemřou. Páni ve vládě, jste při smyslech?“ otázal se Fico.

A hned nabídl cestu, jak toto opatření obejít. Lidem je dovoleno vyrážet na procházky do přírody a za sportem. Takže pokud chcete vyrazit za rodinou, můžete si podle Fica na Slovensku koupit běžky, patřičnou obuv a vyjet s hůlkami v rukou.

Třešničkou na dortu v sadě vládních opatření je pak ustanovení o otevření hotelů po 25. prosinci. Podle tohoto nařízení sice mohou do hotelu vyrazit lidé očkovaní a lidé, kteří prodělali nemoc covid-19, ale v hotelu narazí na problém. Zdejší restaurace musí zůstat zavřené a totéž platí o barech i společenských místnostech v těchto hotelích. „Oběd si musíte převzít u okénka, nebo vám ho jako nakaženým morem přinesou na pokoj,“ doplnil Fico pro dokreslení.

„A to jsem ještě zapomněl na vrchol hlouposti této vlády. Do hotelového koncentračního tábora může přijít očkovaný a ten kdo covid překonal. Ale pozor, vážení přátelé, tohle nestačí. Musíte mít test,“ kroutil Fico dál hlavou s tím, že si lidi musí ťukat na čelo.

„Dezoláti sedící ve vládě, ještě jednou, buď všechno zavřete a každého odškodněte, nebo všechno za určitých podmínek otevřete,“ vyzval Fico s dovětkem, že kdyby byl ve vládě on, šel by cestou postupného otevírání země, jak se to děje v Maďarsku či v Polsku. „To bychom však museli mít ve vládě koaliční partnery, kteří při svém rozhodování používají hlavy. „A ne jiné části svého těla,“ uzavřel Fico.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…