Nigel Farage odstoupil

04.07.2016 11:51

Nigel Farage rezignoval na svou pozici lídra protievropské strany UKIP. Učinil tomu tak pouhé dva týdny poté, co si obyvatelé Velké Británie v referendu zvolili vystoupení z Evropské unie. „Dosáhnout více jsem již nemohl,“ uvedl Farage.

Nigel Farage odstoupil
Foto: wikipedia
Popisek: Lídr strany UKIP Nigel Farage.

Ve svém londýnském projevu Nigel Farage, který byl zvolen do Evropského parlamentu v roce 1999, zmínil, že o kariéru politika nikdy nestál, a proto se jí nyní vzdává.

„Nyní cítím, že jsem udělal vše, co jsem si předsevzal. Skutečně jsem již nemohl dosáhnout ničeho víc,“ uvedl Farage.

„Rozhodl jsem se odstoupit z vedení UKIP. Vítězství v referendu znamená, že veškeré mé politické ambice byly naplněny. Do politiky jsem šel s tím, abych z Británie učinil suverénní stát, který si bude vládnout sám. Kariérním politikem jsem se nikdy stát nechtěl,“ uvedl.

„UKIP je ve velmi dobré pozici a může se i nadále těšit mé podpoře, čímž si získá ještě více hlasů. Zatímco je zcela jisté, že EU opustíme, podmínky výstupu ještě zcela jasné nejsou. Jestliže se bude v tomto ohledu vláda chovat nezodpovědně a Labour Party se odcizí od svých voličů, nejsvětlejší dny UKIP by mohly teprve přijít,“ varoval Farage.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…